Ha egy vendéglátós az alapján ítél meg valakit, hogy ad e jattot, az miért baj?
Ha te nem adsz borravalót, akkor egy olcsó János vagy a pultos szemében, ha pedig adsz, akkor kedvelni fog. Titeket zavarna, ha mondjuk nem adtok jattot és utána kevésbé lesz szívélyes veletek a kiszolgáló, mint egy jattoló vendéggel?
Csak érdeklődöm, semmi hátsó szándék.
Miért NE zavarna?
A jatt egy bónusz, a különösen jó szolgáltatásért szokás adni, nem pedig kötelező dolog. Bért kérjen a főnöktől az illető.
(Ismétlem, ha különösen kedves volt a kiszolgálás, különösen finom volt az étel/ital, akkor rendes jattot szoktam adni. De ha a vendéglátós semmi extrát nem nyújt, csak középszerűen kiszolgál, akkor nekem miért kéne extrán fizetnem? Ha utána még tahóskodna, akkor többet nem mennék arra a helyre és kész, nem lenne belőle ügy.)
Vendéglátósnak nem adtam soha mert nem láttam szükségét, ugyanúgy kedvesnek kell lennie az a dolga.
Igazából leszarom ha nem kérdezi meg hogy szeretne-e még valamit, vagy akármi.
Viszont a pizzafutár az más kérdés, régi vendég vagyok egy helyen, ha megy az a 200ft kézbe, akkor a futár pl 40 perc alatt itt van max 25perc alatt.
Vendéglátósként mondom, hogy ha adnak örülök, ha nem, ugyanolyan vagyok velük. Sok helyen a jatt már bele van építve a végösszegbe, sokan nem szeretnek adni, eszük ágába se jut, meg sok vélemény van még erről.
Nekem elég kevés a fizum, úgyhogy panaszkodhatnék, hogy jaj, pedig kiszolgáltam őket rendesen, mégse adtak..
De ha végiggondolom, az ő pénzük, én meg megcsináltam a munkám, amiért megkapom a fizum, amiért nem jár több. Többért meg nem nyalnék segget, ha adnának sem.
Nem veszekedni akarok, vagy megbántani senkit, de nekem ez a véleményem.
A második kérdőjelre:
Ha nem kifejezetten bunkó,akkor nem zavarna.
https://www.youtube.com/watch?v=nQ-2H8JGDOk
Ennyi:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!