Kancsal vagyok, a jobb szemem kifele "fut". Nagyon szarul
erzem magam ez miatt, es az onbizalmam is nulla. Mit
javasolnatok? Tobbi lent.
Nekem ahogy öregedtem lett kettős látásom. De csak alkalmanként. És idővel a kancsalságom is súlyosbodott.
2019. dec. 25. 08:18
12/20 A kérdező kommentje:
Igen,kettős képet látok,vagyis mondhatnám úgy,hogy ez egy szellem kép,ne úgy képzeld el,hogy összekerve két képet látok,a telefont ha nézem bizonyos helyzetekbe látok egy szellem képet a telefon széléről,de én csak akkor ha valami közel áll a jobb szememhez,amúgy tökéletesen messzire egy képet látok,amit az orvosok a mai napig nemtudnak megérteni 😀 sajnálom ha rosszul magyaráztam el,de úgy tudom a kettőslátás lehet több féle,függ attól a szem "hova" kancsal 🙂 nekem sokáig rejtett volt,aztán ahogy idősebb lettem sokkal jobban látszott,de viszont van amikor egyátalán nem látszik hogy kancsal vagyok,idk eddig 1 fiüt zavart ez,a legnagyobb szerelmemet se zavarta,csak pont az az egy fiu vette el az onbizalmam,valaszt adva minden kerdesre 🙂
A kancsalság nem csupán esztétikai gond, hanem komoly látásproblémák forrása. Dr. Domsa Patrícia doktornő fog műteni engem is januárban. Nekem nagyon kancsalok a szemeim, kifelé váltott módon. Nem akarlak elkeseríteni de én is kaptam már elutasítást emiatt, az a srác aki emiatt elutasít, kuka, nem ér annyit.
2019. dec. 26. 07:50
Amúgy az első hozzászóló nem írt hülyeséget, van erre speciális szemüveg, prizmás szemüveg ami a kancsalságot korrigálja, ha nem nagy mértékű
2019. dec. 26. 07:52
15/20 A kérdező kommentje:
Nekem igazából az volt a baj,hogy 1 honappal hamarabb születtem,amit az orvos inditott be mert valami "problemat" latott.Holott az miatt lett a problema,1 eves koromban megmutottek a jobb szemem,ha nem ma mar vak vagyok a jobb szememre.
Engem is a Domsa doktornő műtött.
A prizmás szemüveget műtét előtt kellett hordanom, azt imitálja, amit a műtét után látunk, hogy megszokja az agyam a műtét utáni képet es ne állítsa vissza a szememet kancsallá.
Nagyon kenyelmetlen, vastag, nehéz lencsés szemüveg volt.
Miután megszokja a szemed, nem tudsz egy percre sem megszabadulni tőle, mert anélkül torz képet látsz.
A műtétig, csak este lefekvéskor, meg a zuhany alatt vettem le.
2019. dec. 26. 19:56
17/20 anonim válasza:
2020. jan. 24. 23:12
2020. jan. 25. 06:25
19/20 A kérdező kommentje:
Na szóval mivel annyian írtatok,ide leírom. Meglátogattam egy szemorvost aki csodálta,hogy látok a jobb szememre. A szememet nem lehet megműteni mivel az idegszálokon van a baj. Le is zártam igyekszek elfogadni azt,hogy senki sem tökéletes és,hogy mindenkinek vannak hibái,na nekem ez!
Ui: nem Ákos vagyok hehe
Ha magadat nem fogadod el, hogyan várod másoktól?!
Ha vállalod magad olyannak, amilyen vagy, az tesz majd magabiztossá az élet minden területén!
Sok sikert kívánok!
2023. jan. 24. 22:22
Kapcsolódó kérdések: