Akik visszajöttek külföldről miért tették?
Én nem tervezem a haza menetet, itt sokkal jobb otthon nincs jövő.
Csak a barátnő hiányzik amit itt nehezen lehet megkapni, nem sok magyar van itt, talán ez volna az első indok ha haza szeretnek menni. Egy társ. ::)) f. Ez van.
Más volt, mint amire számítottam. Én tanulni mentem ki. Arra számítottam, hogy majd többet ér a külföldi diplomám, jobb és több információval tömig tele a fejem. :)
Lényegében bedöltem az "itthon sz.r az oktatási rendszer" szövegeknek.
Így egy kinti roszabb egyetemre mentem, ahol lényegében úgy kezeltek minket mint a "nyelvet nem tudó külföldi". Azaz kicsit lasabban mondták a dolgokat, emberibb nyelven, ami kicsit zavaró volt, mert eleve C2es szinten mentem ki.
Plusz az egyetem egy főiskola szerűség volt, szóval alapból kisebb anyagot adtak át.
Újra felvételiztem egy itthoni egyetemre, ahol az adott szaknak a legmagasabb volt a pontszáma. Itthon kb 10x annyit tanulok és több értelmét látom a tanultaknak.
Amúgy az volt a terv, hogy kint maradok és ott kezdek el dolgozni.
Amikor a szervezetem betegség formájában jelezte, hogy most már tényleg abba kéne hagyni mert ennek nem lesz jó vége
Az erős nem oda illés érzését évekig nem tudod elvilseni következmények nélkül, még meg játszani megtudod magad, megfogni a golyóidat és menni tovább de évek után ennek lesznek következményei
Mondjuk úgy még azóta mióta hazajöttem regenerálódom mentálisan ebből, még nem értem el arra a pontra, hogy azt mondjam, 100% helyrejöttem, de már jobb minden képpen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!