Mit tennétek a helyemben (teljesen menthetetlen az életem)?
23 éves vagyok. Az egyetemről kibuktam, pedig rengeteget tanultam, csak épp buta vagyok. Most vissza kéne fizetnem aképzési díjat, mert nem szereztem diplomát, de közben nincs semmi pénzem.
Jelenleg havi nettó 120 ezerért dolgozom, ebből 50 a szoba, amit bérlek és kb. 20 a rezsi. Tehát van havi 50 ezrem enni, tömegközlekedni meg minden másra.
Szeptember óta 47 (!) helyre küldtem önáletrajzot, ebből 6 helyen válaszoltak egyáltalán, de ők sem vettel fel. Nincs semmi végzettségem, el vagyok adósodva az egyetem miatt és nem tudom magam képezni, mert fizetős képzésre nincs pénzem, egy ingyenes, esti okj meg nem férne be a napomba a munkaidőm miatt. Nem hagyhatom ott a munkám, mert semmi megtakarításom nincs, szóval ja egy havi kereset kiesne, akkor rögtön kidobnának a bérelt szobámból és nem tudnék hova menni.
Családom nincs, kitagadtak, amikor megtudták, hogy meleg vagyok. Szóval tőlük egyeltalán nem számíthatok semmi segítségre sem most, sem később. Nagyon fáj, hogy látom a bátyám és a nővérem facebookon, mindketten sikeresek, jól keresnek, az egyiknek már gyerekei is vannak. Én meg senkinek sem számítok. Senkit sem tudok felhívni, ha bajban vagyok vagy segítségre lenne szükségem.
Annyira vágyom családra, gyerekekre, de mindig heteroszexuálisokba szeretek bele, szóval esélytelen. Nagyon egyedül vagyok, jön a kafácsony és már előre fáj, hogy megint teljesen egyedül kell töltenem.
Szóval egy anyagi csőd vagyok, a munkám senkinek sem kell, a társaságom senkinek sem kell.
Legszívesebben megölném magam. Tudom, hogy depressziós vagyok, de okkal. Pszichológust nem tudok fizetni, bár értelme sem lenne. Nem tudna segíteni, se az adósságomon, se a sikerteéenségemen, se a homoszexualitásomon.
Van egyáltalán így még értelme bárminek?
"pedig rengeteget tanultam, csak épp buta vagyok"
Most nem azért, de valószínűleg korábban sem ment valami jól a tanulás, minek kezdtél egyetemre járni, ha tudod magadról, hogy buta vagy hozzá. Tanultál volna szakmát ahelyett, hogy adósságba verted magad az egyetem miatt.
A család meg, társra vágyhatsz, de melegként a gyerek nehezen jönne össze.
Pszichológushoz TB alapon is járhatsz, az anyagi gondjaidon nem tud segíteni, de talán segíthet kilábalni a depresszióból, ha nem csődtömegként tekintesz magadra mások sem fognak annak tartani.
Tudom sablon szöveg, de 23 évesen még fiatal vagy ahhoz, hogy így gondolkodj. Tényleg ellőtted áll az egész élet, az hogy mit hozol ki belőle, milyenné teszed csak rajtad múlik. Senkinek sem tökéletes az élete, mindenkinek a maga nehézségei, krízise a legnagyobb, és legyőzhetetlenebb. Ne add fel.
Elkeserítő, hogy ennyire mgadra vagy utalva, úgy, hogy közben akár segítő családod is lehetne, ha nem lennének ilyen begyepesedettek. Már csak miattuk is érdemes tovább csinálnod, hogy megmutasd nekik igenis neked is sikeres és boldog életed lesz függetlenül attól, hogy kezeltek téged.
Testvéreidhez sem tudsz fordulni? Még ha a szüleid hátat is fordítottak, talán a tesóid megértőbbek. Vagy még fiatal korúak? (Mármint akkor nyilván nem tudnak pénzügyileg segíteni, vagy lakhatásilag)
Egyéb tanácsom igazából sajlnos nincs, csak az hogy dolgozz keményen és tarts ki. Közbe meg próbálkozz minnél több helyre önéletrajzot küldeni, ahol nagyobb fizetési lehetőség. Az önéletrajzodat érdemes ügyesen megcsinálni, sokat jelnet, ha jól van elkészítve neten találsz egy csomó mindent erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!