Miért akarják egyre többen eldobni a jelenlegi (magyar értékrendnek megfelelő) kötelező olvasmányokat?
Nem el akarjak dobni, hanem azt akarják elérni, hogy a gyerekek a megfelelő életkorban a megfelelő könyveket olvassák.
7-8sként érthetetlen és unalmas a Kőszívű ember fiai, 11-12sként viszont tök jó.
Azert mert mar senki sem kepes olvasni. Az egyik jele ennek pl, hogy egyre tobb az olyan weboldal pl ahol videok vannak fent, cikkek helyett. Az ember elobb megnez egy youtube videot arrol amit tudni akar, minthogy elolvassa a cikkeket.
Egyre kevesebb ember kepes ertelmezni az irott szoveget. (persze a jelenlevok mindig kivetelek)
Szoval nem csoda, ha a klasszikusokat nem kepesek elolvasni.
Ezek a muvek nem csak a magyar identitasrol szolnak, hanem arrol is hogy hogyan legyel ertekes ember, hogyan legyel ferfi, ne csak valami embernek latszo, mobilozo zombi.
Amugy mit akarnak a kotelezo olvasmanyok helyett??
Mert a gyerekek lehet azt elolvasnák ami érdekli is őket, nem csak megnéznék a neten a lényeget dolgozat előtt.
Én is régen voltam diák, de már akkor sem érdekelte az osztály 99%át ezen olvasmányok egyike sem.
Mint ahogy írták, régiek, elavultak, a mai kor számára unalmasak. Ha pedig az a cél, hogy megszeresse a gyerek az olvasást, akkor valami aktuálisabb dologgal kell próbálkozni nem pedig ilyen régi dolgokkal.
Nekem pl gimnaziumban meg kotelezo olvasmany volt az 1984 es az Allatfarm is, a Legyek Ura es a Szep Uj Vilag.
Ezek a konyvek a mai napik meghatarozzak, hogyan latom a vilagot.
En Angliaban elek mar 12 eve, szoval van egy kis ralatasom a dologra.
Az van hogy a kelet-europaiak tobbsege gondolkodik, jo szakemberek, megvan a jozan eszuk, ugy lettek felnevelve, hogy megoldjak a problemaikat.
Az angolok es a nyugatiak meg a nagy engedekenysegben kis idiota, eletkeptelen gyerekeket nevelnek, akik felnonek es nem kepesek megtalalni a bekapcsolo gombot az elektromos futotesten. (hotelben dolgozom, hihetelenul sok az idiota-akik keptelenek egy 4 szamjegyu kodot beutni a bejarati ajton pl es nehezseget okoz nekik a zuhany hanszalata)
Szoval en, ha egyszer gyereket akarnek, akkor tuti, hogy visszakoltoznek Magyarorszagra, hogy ott nojjenek fel.
Es nem tudom, hogy te milyen iskolaba jartal, de en olyanba, ahol a gondolkodas batoritva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!