Miért érzik sokan gáznak ha 30+ évesen valaki a szüleivel lakik?
Mert ennyi idősen az ember a SAJÁT életét akarja élni.
Abba pedig a párkapcsolat(vagy alkalmi), esetleg bulik, munka, hobbi tartozik bele, amit már nem a szülőkkel akarnak csinálni. És gáz is lenne, ha nem tudnál felvinni magadhoz egy csajt/pasit. Ha a szülő közölné, hogy most ebéd/vacsora van, vagy menjél fürdeni, miközben ott a párod. (Felnőtt lét alapja többek között az önálló élet)
Normális ember egy társat keres magának és azzal akar lenni, vele akar dolgokat csinálni, élményeket szerezni. Esetleg családot.
Vannak szülők/nagyszülők, akik valamiért nem engedik el a felnőtt gyerekülket. Így az nem is tud saját életet kialakítani.
(A legnagyobb probléma viszont ott van, hogy a nettó 150e fizetésből nem lehet önálló életet kezdeni, mikor egy 40nm2-es lakás 15-30millió Ft.
Te meg szerezz 2 diplomát, beszélj nyelveket és még azzal sem biztos, hogy találsz munkát. Hisz hirtelen vagy túliskolázott leszel, vagy a haverok kölykének kell a hely, vagy olyan helyen laksz, ahol kevés a lehetőség.)
12# Vagy olyan diplomát szerzel ami ér is valamit. Engem egyetemen már első félévben elkezdtek bombázni interjúra hívásokkal a LinkedInen, szimplán mert regisztráltam.
Nem kell 2 diploma (jó tudom egy komukus túlzás volt) csak 1 jó.
# 13 Sajnos nem mindenki olyan okos hogy legyen 1-2 jó diplomája.
A szakmunka se szégyen de sajnos nem fizetik meg Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!