Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy nézhetnék ki idősebbnek?...

Hogy nézhetnék ki idősebbnek? (30 körülinek)

Figyelt kérdés

Úgy érzem, túl fiatalnak nézek ki, ezért nem vesznek komolyan.

Minden nap letegez és helóval köszön mindenki, a jegyellenőr, a kasszás, a banki ügyintéző, a kiszolgáló, stb. (Olyan helyeken is, ahol az előttem levő embert magázta, szóval nem a "hely imidzse" a bratyizás.) Hozzáteszem MINDEN esetben előre köszönök ezeknek az embereknek, napszaknak megfelelő magázó köszönéssel. Ők meg visszategeznek. Nincs gondom a tegeződéssel, de a csendőrpertut ki nem állhatom.

Hogy tűnhetnék idősebbnek, hogy ne valamiféle taknyos kamasznak nézzenek, hanem felnőttnek?

Vagy mások milyen módszerrel érik el, hogy ennyi minimális alapvető emberi tiszteletet adjanak nekik?

2019. nov. 13. 09:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Miért kellene "örülnöm" neki, hogy bunkón viselkednek velem az emberek? :D

A viselkedésemből? Odaállok egy kasszához, és köszönök, hogy "jó napot kívánok".

Hogy máshogy kellene viselkednem?

Hogy "tanítanám" meg ezt olyan embereknek, akikkel egyszer találkozok összesen? :D

Egyébként pár válaszoló félreértett, pedig direkt bele is írtam a leírásba, hogy nincs gondom a tegeződéssel, Mekiben, Ikeában például tudom, hogy a cég imidzse a tegeződés, ott persze én is sziával köszönök az eladónak, és tudom, hogy ő is úgy fog.

Na de egy bankban, ha én illedelmesen magázva szólítom meg az ügyintézőt, akkor milyen alapon helózik? :D

Egyszerűen nem tudom, gondolom az összkép alapján fiatalnak tűnök, de nem értem miért.

2019. nov. 13. 10:52
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Szólj vissza, hogy nem emlékszel, hogy ismernétek egymást és ne tegezzen.

Ha nem tetszik neki, lehet mondani, hogy idegenek vagytok, egymásnak, tehát ne tegezzen.

Valaki a munkahelyén van, tehát megint csak ne tegezzen. (egy bankban azért gondolom megkövetelik az ügyfelekkel való tisztelettudó bánásmódot, ebbe a tegezés nem fér bele, max ha ismerős az illető)

Mást sajnos nem tudok, pont ugyanebben a cipőben járok én is 36 évesen.

2019. nov. 13. 11:05
 13/17 anonim ***** válasza:
31%
Én is ugyanúgy vagyok, mindenhol letegeznek meg 16-nak néznek maximum és ezt többen mondták is. Elég rosszul szokott esni, olyankor napokig sírni szoktam. Közben a korosztályom meg mar rendes nőnek néz ki. Én csak 19 vagyok amúgy, de akkor is rossz.
2019. nov. 13. 11:52
 14/17 A kérdező kommentje:

Engem is 18 alattinak néznek mindig. Nálad legalább csak pár év, de nálam ez azt jelenti, hogy bő 10 évvel néznek fiatalabbnak. :)

2019. nov. 13. 12:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanebben a cipőben járok. Aki nem élte még át, az feleslegesen magyaráz, hogy örülj neki. Annak lehet örülni, ha mondjuk 40-50 évesen elámulnak az emberek, ha elárulod a korod, mert eddig max 35-nek gondoltak. Annak nem, ha bárhová megy az ember a banktól az okmányirodáig, mindenhol taknyos hülyegyerekként kezelik, kapásból tegezik, elmagyaráznak neki alapvető dolgokat, a boltban elkérik a személyit, stb. Én pl orvostanhallgató vagyok, a gyakorlatokon a betegek többsége kapásból tegez, sokszor kérdezték, hogy még szakközépbe járok-e. Én arra jutottam, hogy ezzel én nem tudok mit csinálni, mert nem az én hibám, hogy nem adják meg a tiszteletet, hanem az ő bunkóságuk. Tudom, hogy a legtöbbjük nem rossz szándékból teszi ezt, mert manapság inkább az a jellemző, hogy az ember dédszülő korában is tegezteti magát mindenkivel és ódivatúnak tartja, esetleg megsértődik, ha nem azt feltételezik róla, hogy nemrég töltötte be a 18-at. A visszategezéssel pedig csak én tűnnék tahónak, a kórházban fekvő 78 éves Marika nénit nyilván nem fogom visszategezni csak azért, mert kb az unokája is velem egykorú, ezért engem is letegezett. A kinézettel csak annyit tudsz csinálni, hogy vársz, hátha a korral majd változik, felnőttesedik az arcod.
2019. nov. 13. 15:43
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Lehet idosebb ek tunni:

Fekete keretes szemuveg. (Sima ,nem dioptrias. Nekem is van,ugyanezen okbol!!)

Fekete/sturke/sotetkek nadragkosztum. Bluzzal. Csak irodai oltozek szinei.

Klasszikus laostalpu kerekprru fekete borcipo kisse emelt sarokkal. Clarks gyart ilyen cipoket tipukusan munkaba.

Hosszu fekete szovetkabat vagy vadlikozepig ero bunda kucsmaval.

Kormod: rovid piros vagy testszinu.

Max egy vintage gyuru

Ha nincs sapka,kontyot rakj.

Onmagaban egy hosstu bundatol mindenki magazni fog tapasztalatom szerint.

Piros ruzs oregit meg,de alljon jol.

2019. nov. 14. 03:44
 17/17 A kérdező kommentje:
Piros rúzs nem áll jól, és nagyon nem is szeretek sminkelni, de amúgy nagyságrendileg stimmel a dolog, átlag "irodai szett" stílusban öltözök, szövetkabát, általában kontyban van a hajam, stb. Hatástalan. :D
2019. nov. 14. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!