Ismertek olyat aki jóformán egész nap nem csinál semmit?
Jövőbe látsz talán, utolsó?
Nagyon unom már ezt a demagóg szöveget, hogy nem lesz nyugdíj.
1. Jelenleg épp azért ösztönzik gyerekvállalásra a fiatalokat, hogy legyen, aki kitermelje a jelenlegi aktív generáció nyugdíját. Hiszen akik most születnek, azok 20 év múlva keresőképesek lesznek. 20 év meg nem olyan nagy idő.
2. A lényeg, amit mostanában többször kényszerültem leírni: kb 30 évvel ezelőtt, az én gyerekkoromban már ugyanez a duma ment: hogy pár éven belül összeomlik a nyugdíjrendszer, nem lesz nyugdíj.
És csiribú-csiribá, eltelt 30 év, és nem lett igazuk!
Szóval legyen kedves csak az mondjon ilyet, aki megjárta a jövőt, tapasztalta, és visszatért onnan.
Ezt a japánok hikikomorinak hívják.
Én is ilyen vagyok, igazából háztartásbelinek is hívhatnám magam, de igazából hikikomori vagyok. Annak ellenére, hogy nagyon bánt, hogy ennyire vittem, és hogy más mit gondolhat rólam, igazából remekül érzem magam itthon. A világom a páromra, háziállatainkra, és a szüleimre koncentrálódik. Vásárolni nem járunk a covid óta, csak kutyaséta miatt mozdulunk ki, vagy ha szüleimhez megyek.
Sosem voltam ambíciózus, sosem voltam versengő, semmire nem vagytam egész életemben, csak békére és nyugalomra. Minden munkahelyemen kicsináltak, mivel nem volt végzettségem, és szar helyekre mentem dolgozni nulla pénzért, így most a párom tart el. Főzök, rendbe teszem a lakást, aztán egész nap olvasok, Netflixet nézek, YouTube-ot, meg gyakorizok. Semmire nem vágyom az életben ennél többre, ez a baj. Úgy érzem mindenem megvan. Talán egy saját kert jó lenne, de egy zsebkendőnyi is elég lenne. Fodrászhoz sem megyek, magamnak vágom a hajam, és páromnak is. Mióta itthonról dolgozik teljes az életem. Nem veszekszünk. Ő is ilyen mint én, csak ő dolgozik. Ha a kutya nem lenne, ki sem mozdulnánk hónapokig. Hétvégén képes reggeltől estig játszani a számítógépen. Néha én is játszom vele, régebben nagyon függtünk az egyik mmorpg-től.
Én is ilyen vagyok. Jelenleg nem dolgozom, de sajnos kénytelen leszek beadni a jelentkezésemet néhány helyre, vagy nem érem el a céljaim. :(
Kelleni fog a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!