Ti miket értetek el 20 és 30 éves korotok között?
"inkább önző leszek..."
Az a ló túloldala, ami szintén betegséget okozhat! Inkább tanuld meg saját magadat is ugyanolyan fontosnak, értékesnek tartani, mint bárki mást, amikor dönteni kell: csak úgy tegyél jót mással, hogy közben magaddal se szúrj ki!
Egyébként meg az, hogy kihasználtak, attól is volt, hogy egy csomó minden csak úgy az öledbe hullt. Ez velejárója a gazdagságnak. Nem tehetsz róla, hogy mit örököltél, hogy milyen anyagi hátterű családba születtél, de ha már úgy esett, ahogy, akkor óvatosabbnak kell lenned (álruhába bújva kell járni az országot, stb.), mint a népmesékben. ;-)
Kezdem azzal, mi az amit nem értem el:
- Nincs nyelvvizsgám.
- Félbe hagytam a diplomám.
- Nincs párkapcsolatom.
- Nincs lakásom.
Amiket elértem 26-30 éves korom között:
- 0-ról indulva közel 10 millió megtakarítás
- Jogosítvány
- Céges autó
- Szakmai állás, amiben egészen jól keresek
- Olyan szakmai tudás, amivel piacképes vagyok, és senki nem veszi el tőlem
- Megtaláltam a hobbimat, kirándulás, túrázás
Idővel remélem lesz lakásom, párom, és akkor azt tudom mondani, hogy tök átlagos életem van.
Vicces most belegondolni, de a legtöbb minden amit elértem még 20 éves korom előtt történt :D Na nem mintha már olyan sok mindent elértem volna önerőből.
-jogosítvány
-felsőfokú német nyelvvizsga
-felsőfokú angol nyelvvizsga
Most 20 és 30 éves korom között:
-középfokú spanyol nyelvvizsga
-jövőre ilyenkor ha minden jól megy, diploma
Ezek azok a dolgok, amikért én tettem. Minden más a szüleimtől van.
22/L
Amit szerettem volna, abból eddig semmit. Tehát nem haladt előre az életem, sőt, hátrafelé.
Jelenleg munkát keresek és csak elég rosszakra van kilátásom...
- 1,5 millió forinttal lett kevesebb a megtakarításom az elmúlt 3,5 évben és jelenleg is fogy!
- Nincs párkapcsolatom, és a mentális "rendellenességem" plusz a jelenlegi állapotom miatt nem tartom kizártnak, hogy terápiára van szükségem egyáltalán egy párkapcsolathoz. Bár terápiát mindenképp tervezek.
- Amim van, azt kaptam / örököltem.
- Jogsi. Bár nem nekem való a vezetés és félek is tőle.
- Büfédiploma, ráadásul a szakom bár érdekesnek tartottam, sohasem fűtött igazán. 2 azt kiegészítő OKJ. Semmit se érnek.
- Nyelvvizsga, erre mondjuk büszke vagyok és arra is, hogy az évek óta passzív tudásomat önállóan hoztam vissza 1-1,5 év alatt.
Ezerszer könnyebbn tanulok, mint régen.
Mostmár van valamennyi önbizalmam (sőt, talán ennyi már elegendő is). Bár a kisugárzásomon javítanom kellene még, mert konkrétan elnyomnak mindig, mindenhol, mindenki.
Sokkal egészségesebbnek érzem magam testileg, mint rég. Ezért igyekszem tenni is, bár ez állandó harc saját magammal, például mert a csokit szeretem csokival, a zöldségeket és a gyümölcsöket pedig nem.
Hitem azonban már nincs.
"-jogosítvány
-felsőfokú német nyelvvizsga
-felsőfokú angol nyelvvizsga
...
-középfokú spanyol nyelvvizsga
-jövőre ilyenkor ha minden jól megy, diploma
Ezek azok a dolgok, amikért én tettem. Minden más a szüleimtől van."
Na igen, az mondjuk jó kérdés, hogy mi az, ami a szüleinktől van... :)
De akkor ezek szerint a diplomádért tettél, az érettségidért viszont nem? Szerintem azért is tettél: tanultál.
Ha viszont úgy nézzük: minden a szülőktől van, hiszen ha ők nem biztosították volna a nyugodt otthoni légkört, a mindenféle feltételeket (fűtött lakás, töltött hűtő, stb.), akkor se nyelvvizsgáink, se diplomáink nem lennének, se semmi.
Tulajdonképpen semmit.
Bár van egy büfészakos diplomám,középfokú nyelvizsgám,jelenlegi munkahelyem négy éve dolgozom,de nem a szakmámban.
Megtakarításom nincs (nagyon karcsún jövök ki a fizetésemből).
Ha az érdem,nem iszom.
#15 hát az érettségit nem gondolom teljesítménynek, de végülis annak is lehet venni.
Úgy értettem, hogy a többi dolog/élmény stb. anyagi természetű, ami egyértelműen a szüleimnek köszönhető. Persze belegondolva, valóban a többi is, mind anyagilag, mind olyan szempontból, amit te írtál. De azért azokért kellett nekem is tennem valamit, ezért írtam így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!