Ez ellen miért nem tesz senki semmit? Észereveszik egyáltalán az emberek ezt az igazságtalanságot?
Kétlem, hogy egy ilyet igazságtalanságnak lehetne nevezni.
Ez ellen mégis mit kéne tenni? Mit lehet?
Nem várhatod el senkitől, hogy eltartson valakit, vagy, hogy változtasson az életvitelét.
"Mert egy normális férfi nem szeretne háziasszony lenni."
Erre azt is mondhatná valaki válasznak (én nem gondolom így, de biztos van aki így is gondolja), hogy a normális nő inkább a gyerekekkel akar foglalkozni.
"Az meg hogy a TOBBI FERFI hogy nez ra emiatt,azt meg nektek kene megoldanotok egymas kozott."
Ezt ne kezdjük el légszi. Nem csak a legtöbb férfi, ahnem a legtöbb nő is lenézi az ilyen férfit.
"Kétlem, hogy egy ilyet igazságtalanságnak lehetne nevezni."
Azért igazságtalanság, mert ilyen szempontból a nőkkel ellentétben a férfiaknak csak elméletben van választásuk
Lassan változnak csak a szokások. Az, hogy az apa maradjon otthon a gyerekekkel, ritkaság. Nem igazán merül föl sokakban, hogy így akarnák szervezni az életüket. A társadalmi megítélés akkor változna meg, ha sokan kezdenének el így élni. De amíg nagyon kevés embert érint ez a dolog, addig nem lesz, aki küzdjön érte.
Nem csak az életpálya megválasztása terén igaz, hogy a nők esetén több variáció elfogadott társadalmilag. A ruházkodást is említhetném: ha egy nő nem nőiesen öltözik, hanem az egyszerűbb, inkább férfiakra jellemző ruhákat kedveli, kevésbé szólják meg, mintha egy férfi járna rózsaszínben vagy csipkés ruhában. Ugyanez igaz a hobbikra, lelki beállítódásra, és még pár dologra valószínűleg. Ez a feminizmus vívmánya, és jó dolog, ugyanakkor szerintem is nagyon fontos lenne a másik irányban is elindulni: legyen elfogadott, ha egy férfi olyan szakmát választ, amit ma nőiesnek tekintünk, vagy kimutatja az érzelmeit. Szerintem már ezen a téren is alakulnak a dolgok, például sokkal többet foglalkoznak az apukák a gyerekekkel, több apa megy a gyerekért az oviba, mint 20 éve. De van még mit tenni mindkét oldalt illetően az egyenjogúság terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!