Komppal autózni mennyire veszélyes?
Megyünk egy napra kirándulni, és a Balatonon komppal mennénk át, autóval. De én tartok tőle, mert láttam olyan videót, ahol legurult az autó a vízbe. Ez mennyire gyakori a Balatonon? Biztonságos ott komppal autózni? Vagy inkább kerüljük meg? Apukám a komp mellett szavaz, azt mondta ez hülyeség amit mondok.
L/23
Lesz ott egy ember, megmutatja, hogy hova kell állnod, hidd el, van benne rutinjuk, hogy ne egy oldalra tereljék az összes nehéz autót a másik oldalra meg a Smartokat és trabantokat! (Ez ugyebár a hajó egyensúlya miatt fontos.)
Elmondják azt is, hogy kézifékkel rögzíteni kell a kocsit, és ki kell szállni az átkelés során.
Nem lesz semmi probléma. Ezek a hajók ritkán állnak fejre. És az átkelés meg egy szép és viszonylag rövid hajókázás, szerintem tök jó.
Komppal autózni nagyon veszélyes. Elsőként baromi nagy munka a kompot a partra emelni. Utána kereket kell rá szerelni, s át kell alaktani a meghajtást. Ez után már csak az a nehézség, hogy kevés helyen fér el, mert rettenetesen széles, a hidak alatt sem fér át, s a felüljárók sem bírják meg...
Nos, autóval kompozni a Balatonon annyira biztonságos, hogy Magyarországon még nem süllyedt el komp, nem volt kompból vízbe eső autó.
Évente 10-16 alkalommal megyek át ott. Ráhajtasz, három sávban állnak az autók, leállítják a motort, kéziféket behúzzák, kiszállsz, nézed a vizet, vagy az autók szintjéről, vagy az emeletről.
Megnyugtattalak? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!