Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez normális másnak is eszébe...

Ez normális másnak is eszébe jutott ez?

Figyelt kérdés
A Földön minden ember megbánt másokat élete során többször is, ahhoz hogy életbe maradjon saját magát kell tekintenie a legfontosabbnak, és ez szerinem önzőség, nem akarok ember lenni nem akarok bántani másokat még ha ők ugyan azt is teszik velem. Tehát akkor vagy élek és azzal bántom az embereket, vagy megölöm magam de azzal ugyan úgy bántok emberekrt, kevesebbet de erősebben.. Mi a megoldás, ha soha senkinek nem akarok ártani, de élvezzem is az életet?
2019. aug. 20. 17:12
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Amugy 19 vagyok nem ezen kene gondolkoznom igaz?:(
2019. aug. 20. 17:14
 2/18 anonim ***** válasza:
33%
Szurd tokon magad, mig elverzel nem bantasz senkit.
2019. aug. 20. 17:16
 3/18 anonim ***** válasza:
64%
wtf
2019. aug. 20. 17:18
 4/18 anonim ***** válasza:
70%
Szimplán “légy jó mindhalálig”
 5/18 anonim ***** válasza:
Baromság
 6/18 anonim ***** válasza:
46%
Ez hülyesség. Én már bántottam már meg embert. És visszaütött rám. Ettől nem élek épp ellenkezőleg.
2019. aug. 20. 17:20
 7/18 anonim ***** válasza:
bennem is volt regen egy hasonlo gondolat. marmint, h nekem nem szabad senkit bantani. ezt kb 20 percig tudtam tartani, aztan akarva akaratlanul is tettem olyat ami masnak nem biztos, h jol esett, mert ember vagyok. hibazok. masok elfogjak tudni viselni, ha bantod oket. vagy ha nagyon messzire mesz akkor otthagynak. nyugi, mindenkinek van egyfajta vedekezese az ilyesmi ellen, nem kell mindenkit megmentened. ok majd megvedik magukat toled, ha messzire mesz. ha csak neha es veletlenul bantassz mast akkor az meg belefer, mert nem vagy tokeletes.
2019. aug. 20. 17:21
 8/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó és a többieknek is.

Miért hülyeség,baromság nem eltekinteni attól hogy bántunk másokat? Ez és sok más alap emberi tulajdonság rossz,önző élőlényekké tesz minket, és én nem akarok ilyen lenni. Akkor én vagyok fordított gondolkodású és ez egy ember fejébe nem kéne előjönnie?

2019. aug. 20. 17:30
 9/18 anonim ***** válasza:
72%

Hadd mondjak egy szót az önzetlenségről: nem létezik.

Az ember érzelmi alapon működik, bármennyire is szeretné, ha az intelligencia vezérelné, ez nem így van.

Miért?

Mert mindent, de mindent azért teszünk, mert az számunkra jó érzést kelt. Ez motivál mindenkit. Azt is, aki mindenkit maga elé helyez, és senkinek se akar ártani és mindenkinek segít. Azért teszi, mert így a helyes szerinte - vagyis ez adja neki azt a bizonyos jó érzést. Tehát végső soron tekinthető ez is egyfajta önzésnek.

Nem minta ezzel bármi baj lenne szerintem. Sőt. Akkor jó, ha az ember belátja és elfogadja, hogy ilyen a természetünk. Ettől még lehetünk jó emberek.

2019. aug. 20. 17:42
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Nem akarok tovább idegesiteni senkit mert látom hogy sokak szerint nem reális a nézőpontom.

Egyébként én is igy gondolom, hogy aki másnak akar jót, az is önző, mert azért akar másnak jót hogy az neki jó érzést is keltsen, ez a felismerés nagyban hozzajárult ahhoz hogy úgy gondoljam nem létezik jó ember,és én se lehetek az és akkor már inkább nem is próbálkoznék az êlettel.

Nem tudom mi legyen

2019. aug. 20. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!