Miért általánosítanak az emberek? Jó ideje ismered, megmutatja a "másik oldalát", erre Te elítéled?
Tudom, hogy ezek csak filmek, de van bennük igazság és nem értem, miért van ez.
Dexter és Lucifer sorozatok. A két főszereplő "titkos életére" később derül fény, erre a hozzájuk legközelebb álló személyek totál kiakadnak. Amivel nincs is baj, elégre durva lehet megtudni a barátodról, hogy egy sorozatgyilkos vagy maga az ördög. De ha belegondolnának és nem csak megragadnának a felszínen, akkor rájönnének, hogy Dexter csak gyilkosokkal végzett, Lucifer pedig csak a gonoszt bünteti. Jóknak egyikük sem árt. Mondhatni még jót is tesznek a világgal.
Csak én látom ezt így? Mindenki csak a fő tényt látja, hogy hivatalosan "gonoszak" és akkor már elítélik az embert?
Ezzel csak az a baj, hogy te, a néző, látsz mindent. Ismered minden karakter motivációját, múltját, téged nem tud meglepni. Ezért lehet beleszeretni kitalált karakterekbe, mert 100%-osan ismered őket, kiszámíthatóak.
Kéne olyan sorozat, mikor csak egy szereplővel vagyunk, és csak azt látjuk, amit ő. Mint mikor egy könyv egyes szám elsőben van megírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!