Dr. Jordan Peterson-ról és a YouTube-on elérhető előadásairól mi a véleményetek?
Több orányi előadását hallgattam már meg, szerintem zseniálisak.
Sajnálom, hogy a politika miatt lett ismert (a kultúrbalolosok kipécézték maguknak), mivel amúgy meg nem a politika a fő profilja, és egyébként is eléggé unalmas már a genderisták meg nem genderisták harca. Szóval az egyetemi előadási tényleg jók.
Miért hívják áltudományosnak...? Azért, mert érthető nyelven IS tud fogalmazni? Az egyetemi órái lebilincselőek, bárcsak nekem is lett volna ilyen zseniális, valóban tanítani akaró tanárom!
A Maps of Meaning c. könyve már nem a populáris kategória, arról bezzeg nem is folyik annyi diskurzus.
Abban feltétlenül egyet tudok vele érteni, hogy a liberális egyetemen kapott posztmodern útravaló, miszerint a létezés és a világ káosz, az én darabjaira hullott, meg úgy minden...(rendesen megkaptam én is az adagot anno) praktikusan nem igazán szolgálja a fiatalok boldogulását, pozitív életszemléletét.
"a liberális egyetemen kapott posztmodern útravaló, miszerint a létezés és a világ káosz, az én darabjaira hullott, meg úgy minden...(rendesen megkaptam én is az adagot anno) praktikusan nem igazán szolgálja a fiatalok boldogulását, pozitív életszemléletét"
Ezt sosem értettem. Én liberálisnak tartom magam, a barátaim, ismerőseim, rokonaim többsége is az, és soha senkin nem éreztem sem magamon, sem senki máson sem a káoszt, sem az eleveszettséget, sem a nihillt.
A liberális felfogáshoz kell történelemismeret és egy intellektus, ami ha nincs meg, akkor még átérezni sem tudod azokat az elveket és problémákat, amelyeknek a liberalizmus fontosságot tulajdonít (esélyegyenlőség, emberi jogok, kisebbségek és hátrányos helyzetűek támogatása, stb.)
Mellesleg nekem Peterson elég liberálisnak tűnik, és a szélsőjobb csak azért karolta fel, mert nekik tetsző dolgokat mondott, és nem igazán értik, amiről beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!