Van itt olyan aki megvan győződve róla hogy nem benne van a hiba és mégis csak alig tud normálisan beintegrálódni ebbe a magyar társadalomba? 24/F
Nincs okunk meglepődni a kritikus válaszokon. Amikor valaki kijelenti hogy mindenkit emberként kezel, ugyanakkor általában olyan jelzőket aggat az emberekre, mint “csőcselék, igénytelen, primitív, gusztustalan, buta, büdös”, vagy éppen arra panaszkodik hogy látatlanban formálnak róla negatív véleményt miközben lényegében ugyanezt teszi, az ellentmondásos, visszás. Nem csak Magyarországon, máshol is, sőt saját tapasztalatból mondhatom hogy nyugaton ezt még kevésbé tolerálják mert ilyen szempontból érzékenyebb a társadalom.
Nehéz tanácsot adni, mert nem ismerünk. Adhat valaki jellemzést magáról, de az nem feltétlen van összhangban azzal ahogy a környezete látja őt.
Tizenévesen nekem is ilyen érzéseim voltak, de abban a korban ez általános. Úgy gondolom felnőtt fejjel már megtanulja azt kezelni az ember, hogy sokfélék vagyunk. Ebből a sokaságból nem lehetünk mindenkivel egy hullámhosszon, viszont azért nekünk kell tenni, hogy olyan emberekkel vegyük körbe magunkat akikkel jól együtt tudunk működni. Ugyanabban az országban élünk de az én környezetemben valahogy nem hemzsegnek a drogosok és az alkoholisták. Olyan körökbe jártam, ahol tudom hogy hasonló érdeklődésű és beállítottságú emberek vannak. Nekem is volt olyan munkahelyem ahol nem éreztem jól magam. A legtöbb munkatársam 10-20 évvel idősebb nő volt, ezért nem igazán volt közös témánk, nekem unalmas volt azt hallgatni hogy mi van a gyerekével és a volt férjével. Fogtam magam és elmentem másik helyre dolgozni, ahol korombeliekkel voltam, csomó rendes embert megismertem és rengeteg helyre elmentünk együtt.
Ha a belvárosban annyi embert kell kerülgetned akkor gondolom egy nagyobb városban élsz, ahol jellemzően elég sok lehetőség van. Lehet hogy a tömegközlekedésen kriptahangulat van, de nem is ott van a helye a szórakozásnak és ismerkedésnek. Mindent a maga helyén kell keresni, felvágottért sem a kocsmába megyünk. Rajtad is múlik milyen emberek társaságában élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!