Ha Facebook-on tegnapelőtt meghívott egy ismerősöm, hogy adakozzak a szülinapjára, elég, ha ignorálom a kérését vagy ez illetlenség és írjak személyes üzenetet, hogy nem adakozok (Részletek lent)?
Jött egy éresítés, hogy lesz a születésnapja és, hogy ő létrehozott egy adománygyüjtő oldalt ; ha ráklikkelsz az értesítésre, odavisz Téged és kiválaszthatod, hogy mennyit adakoznál és ez az adományozott pénz valamilyen szervezetnek megy.
Nem állok úgy anyagilag, hogy adakozzak.
Látom, rajtam kívül jó pár (többszáz) embert meghívott. Ilyenkor illik írni egy üzenetet vagy rosszabb, ha elkezdek magyarázkodni és inkább ignoráljam az értesítést?
Előre is nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!
Simán visszautasítanám és kész.
Aki megsértődik így járt.
Én is minden hülye meghívást meg ilyesmit visszautasítok, ha megsértődik, így járt.
Én még azt sem zárnám ki hogy - még ha tökéletes magyarsággal is íródott - esetleg valami trükk áll a háttérben, bár ha tényleg nemsokára lesz a szülinapja akkkor taláncsak nem átverés de sose lehet tudni.
Én nem reagálnék, úgy vagyok vele, hogy eldöntöm, kinek mit szeretnék szülinapjára és ne a szülinapos határozza ezt meg - legalábbis ne ilyen mértékben.
"Te kaptál egyébként valamit tőle a szülinapodra?"
Nem kaptam tőle ajándékot (de mindig felköszönt :) ).
Amúgy ez az adakozós dolog; ez valami újdonság a Facebook-on szerintem.
A szokott módon köszöntsd fel te is a szülinapján, és az adakozós felhívást meg hagyd figyelmen kívül.
Cégvezetőként tucatnyi alapítvány megkeres, hogy adakozzak, mert ebből ez meg az lesz és azt ide meg oda akarják ajándékozni. Ilyenkor mindig levezetem nekik, hogyha a mentőknek egy defibrillátort akarok ajándékozni, akkor azt én magam fogom nekik ajándékozni, nem egy 20 alkalmazottat foglalkoztató közvetítőn keresztül fogom ezt megtenni...
Ha random facebook ismerős, akkor ignoráld, de azt írtad hogy nem akarod hogy megromoljon a barátságotok.
... azaz barátok vagyoktok. Így jobb lenne ha reagálnál valamit rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!