Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egy idő iután mindenkit...

Egy idő iután mindenkit elveszítünk?

Figyelt kérdés

A nagyon jó barátaimmal is, egy idő után összeveszünk és vége lesz a barátságnak, ha csak én nem teszek valamit. És pont ez a problémám, hogy én mindig próbálok úgy viselkedni, ahogy én szeretném, hogy velem viselkedjenek, mindig ott vagyok, ha bármi problémájuk van és a saját dolgaimat is félreteszik olyankor, mert tudom, hogy most nagy szükségük vám arra, hogy kibeszélhessék az érzéseiket. Mégis, amikor valami nekem lenne fontos, vagy velem történik olyasmi, amikor ott kéne lenniük, akkor csak olyankor vannak ott, amikor nekik kényelmes. Most már nem tudom eldönteni, hogy velem van-e a baj, vagy egyszerűen nincs olyan, hogy igaz barátság, és egyszer mindenki el fog hagyni mindenkit, csak idő kérdése. Eddig azt hittem, hogy egy-két ember állandó mindenki életében, de egyre jobban olyan, mintha mindenféle emberi kapcsolat csak időszakos lenne. Ugyanez vonatkozik a szerelmi életre is. A környezetemben sajnos a legtöbb ember elválik, szakít vagy megcsalja a másikat.

Szerintetek van olyan, hogy igaz barátság és szerelem, vagy nem kéne ezt keresnem az életben, és nem ezt kéne prioritálnom az életemben, hanem inkább nekem is önző nek kéne lennem és magammal foglalkozni?

Eddig mindig úgy gondoltam, hogy az emberi kapcsolatok a lényeg az életben, onnan lehet a legtöbb örömet szerezni, de most már annyira össze vagyok zavarodva. Ti mit gondoltok?

19/L

2019. ápr. 13. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Több, mint valószínű, hogy az emberek, akik ma körülötted vannak 5-10 év múlva már nem lesznek ott, vagy csak nagyon kevesen közülük. Történhet bármi. Utazás, viták, új barátságok, halál. De mégse jó úgy hozzáállni, hogy "úgyis vége lesz". Éld bele magad a kapcsolataidba. Adj bele mindent. Szeress, nevess stb. Érezd jól magad.

Ugyanakkor nem ajánlom, hogy kihasználj bárkit is, hogy önző légy, mivel ahogy te is rájöttél mások önzőségére, úgy ők is észreveszik majd rajtad. És abból már nem lehet igaz barátság... Vagy kapcsolat

2019. ápr. 13. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nem veszíthetünk el senkit, mert soha nem birtoklunk senkit. Az időnket tölthetjük valakivel, megoszthatjuk az életünket egymással, de ez is csak átmeneti. Mi magunk is változunk, letesszük a régi tulajdonságainkat, végül meghalunk -minket is "elvesztenek". Az életnek -meglátásom szerint- nem az évek, hanem a klassz pillantok, jól eltöltött fél órák adnak értéket.
2019. ápr. 14. 06:08
 3/5 anonim ***** válasza:
50%

Ne legyél önző, csak simán tanud meg kezelni, kb. azt add amit tudsz adni önzetlenül vagy, ha nem megy, akkor csak annyit amennyit kapsz.

Befogadsz egy kutyát, adsz neki vizet és élelmet, fekhelyet..., erre megharapja a kezed..., ekkor engedd ki a kapun, ha elmegy oda se neki, ha vissza jön, többé nem harap meg.

2019. ápr. 14. 08:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy darabig együtt megyünk az úton, majd az útelágazásoknál vagy együtt vagy külön.

Az ember legyen korrekt a barátaival, ismerőseivel de ne önfeláldozó.

2019. ápr. 14. 21:36
 5/5 anonim ***** válasza:
2019. ápr. 17. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!