HUSI? Miért kell egy felnőttnek rendszeresen ilyen elnevezéssel illetni egy egyszerű étel-alapanyagot, vagy már elkészült ételt?
Sokszor - az általános vélekedés szerint legalábbis - apróságok miatt nagyon feszültté tudok válni, például, amikor valaki a húst husinak nevezi, egészen ideges leszek.
Miért kell egy felnőttnek rendszeresen ilyen elnevezéssel illetni egy egyszerű étel-alapanyagot, vagy már elkészült ételt? Óvodás? Olyan kedves a szívének a hús, hogy becézi, mint a szerelmét? És más ételt akkor miért nem becéz (pl toji, vagy tejci)? Vagy egyszerűen DEBIL?
Titeket is szokott hasonló dolog zavarni?
Kérdező ne stresszj ennyit. Nem tesz jót az idegeidnek.
Igen, én is becézek néha kajákat. Éééss akkor mi van?? Husi, tejcsi. Szabi! Tudod, szabadság. Sokan szabit mondananak! Gyerünk tüntetni!!!
Engem ugyan nem zavar, de én is furcsán nézek azokra a felnőtt emberekre akik husinak hívják a húst. Használom a husit én is, mondjuk egy telt nőre - de nem a húsra, amit megeszünk.
Megint más kérdés, ha valaki az 5 éves gyerekének mondja hogy "fiacskám edd meg a husit!"
Már óvodában is húsnak mondtam, soha nem használtam a husi kifejezést.
Hát ha ilyeneken felkúrod magad, már értem, miért ez lett a felhasználóneved :D
Amúgy engem az ilyen becézések közül egyedül az zavar, amikor egy nő úgy mondja a menstruációt, hogy "mensi". Főleg, mikor igeként használja, pl. "Most épp mensizek".
"Szabi! Tudod, szabadság. Sokan szabit mondananak!"
Na jó, mondjuk az van, akit jogosan zavar, kolléganőm barátját Szabinak hívták, emiatt utálta a "szabin leszek", "bár szabin lennék" és hasonló megnyilvánulásokat :D
Végre érdemi diskurzus kezdődött. Köszi!
Sztem az egyik "racionális" magyarázat, amiért zavar, mert furcsának érzem becézni, amit megeszek. Onnantól, hogy becézed, cuki lesz, kedves, éppen ez a célja a becézésnek, nem? És hát ki akar kedves cuki dolgokat megenni???
És igen, a másik, hogy tökre gyerek kifejezés, amit felnőtt férfi szájából hallani, több mint hervasztó.
Hát nem csodálom, hogy pokol az életed, ha ennyire képes vagy agyvérzést kapni olyan egyszerű dolgokon, ami másokat még véletlenül sem zavar.
Az ég kék, az is zavar?
Azért, mert egyre jobban plüssösödnek és butulnak az emberek, aminek a következtében nem használják egy adott dolognak a normális nevét, hanem "becézik", mert úgy cukibb, avagy rövidebb, mindkét esetben kevesebbszer / kisebb távon kell használni az agyukat. Egyébként úgy tudom, hogy olyan 5-6 éve ez a butább 13-14 évesektől indult el trendként, aztán a magukat nagyon "menőnek", nagyon 21. századinak, nagyon fiatalosnak tartó felnőttek is átvették.
És ja, vannak olyan felnőttek, akik használják a zárójelbe rakott kifejezéseket is. Szerencsére intellektuálisabb közegben nem divat, az abba tartozó embereket idegesíteni is szokta, mikor nem hallanak valakitől egy rendesen kimondott kifejezést csak a "jaj, de cukcsi ez a büfcsi, mindjárt veszek is itt egy ubcsis salit ebcsire" típusú retteneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!