Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A nők is képesek valódi...

A nők is képesek valódi többévtizedes barátságokra, vagy csak "tematikusan" barátkoznak?

Figyelt kérdés
Férfiként nekem 20+ éves jóbarátaim vannak, sokszor teljesen más végzettségű,más hobbival rendelkező élethelyzetű, felfogású emberek. Több nőismerősnél viszont azt vettem észre, hogy csak bizonyos feltételek mentén, egy-egy témához haverkodnak. Pl Kiválaszt egy barátnőt akivel a szexuális dolgait beszéli meg, jóbarátként... aztán szakít a párjával vagy más okból nem fontos a szex, elfelejti a "jóbarátot" is. Vagy mondjuk érdekli a francia költészet, 1-2 évig jóbarát egy olyannal aki járatos a francia költészetben, amint beleun a költészetbe, meg sem ismeri többé ezt az illetőt. Vagy beíratkozik egyetemre, szigorúan egyetem végével többé köszönni sem hajlandó az egyetemi mindennapos haveroknak. Minden nő ilyen? Nincsenek igazi mély kötődéseik? Férfiként ez olyan fura nekem....

2019. ápr. 1. 20:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A középiskolában alakultak ki közelebbi barátságaim, három olyan akivel mélyebb barátság lett. A legjobb barátnőmet 18 év ismerettség után veszítettem el, hosszú betegség után halt meg, a másik (közös) barátnőnkkel felválltva jártunk segíteni, akkora már családunk volt, külőn városokban éltünk, együtt temettük el, azóta is tart a barátság, és érdekes, de nem sok hasonlóság van bennünk, nincs is olyan tematikus téma ami eszembe jutna, ennek ellenére mindig tudunk valamiről beszélni. A harmadik barátom egy férfi, ugyanúgy 14 éves korom óta ismerem, mikor még nem volt email mi is leveleztünk, konkrétan a menstruációs görcsökről nem beszélgetünk, de a lányokkal sem szoktuk mint külön témát felhozni. Mindenkivel beszélünk szexről is, de nem beszéljük ki a házaséletünket, inkább arról beszélgetünk kivel mi történt, meg amik történnek a világban, ki mit gondol róla, ilyenek. Néha szakmázunk mert vannak átfedések a munkaterületeinken. Az élő barátnőm és a férfi barátom nem igazán ismerősök, néha együtt buliztunk, de ők egymással nem tartják a kapcsolatot. A halott barátnőmmel elejétől úgy voltunk mintha testvérek lennénk, és nem csak azért érzem így mert elvesztettem, igaziból vele is elég külön utakon jártunk, sokmindenben nem értettünk egyet, de nagyon fontosak voltunk egymásnak, ez ritkán mutatkozott meg, akkor amikor kellett. Néha eszembe jut mi lenne ha még élne, hogy eltávolodtunk volna vagy valóban amolyan életreszóló barátság maradna, mint amit, ahogy Máraitól megtudhattuk csak a férfiak ismerthetnek.
2019. ápr. 2. 10:32
 12/21 anonim ***** válasza:

A legközelebbi barátságom középiskolában alakult ki. Azóta 100 km-re kerültünk egymástól, de ő az, akivel mindig ott tudjuk folytatni a beszélgetést, ahol abbahagytuk.

Akik itt laknak a mostani városomban, ők bizony tematikus barátságok (vagy inkább haverságok?). Lányom ovistársának az anyjával összebarátkoztam, vele azóta is tart, de nem lett annyira mély barátság, mert a lányaink hoztak össze minket. Ugyanez volt az általános sulijában, a gimijében, ott is van egy-egy anyuka, akikkel azóta is jóban vagyunk, de nem mély barátságok. Van, akivel a munkám/szakmám révén jöttem össze, velem egyidős nő, családi dolgokról is beszélgetünk, néha kényes témákról is, de ezt is felszínesnek érzem. (Valahogy nincs is igényem többre egyébként, csak a kérdésre válaszolva írtam). Szóval, nálam "tematikus".

2019. ápr. 2. 11:35
 13/21 anonim ***** válasza:
Nagymamám 2 legjobb barátnőjével együtt jártak gimibe. Keresztanyám Anyu volt általános iskolás osztálytársa. Vajon miért?
2019. ápr. 2. 12:44
 14/21 anonim ***** válasza:
Én csak azokkal tudtam igazán mély barátságot kialakítani, akiket gyerekkoromban ismertem meg. Velük 15 éve ugyanolyan jó viszonyban vagyok. Gimnáziumban egyáltalán nem barátkoztam új emberekkel komolyabban, csak beszélgettem velük, amikor huzamosabb ideig együtt csináltunk valamit. Az egyetemen sok emberrel összehaverkodtam, volt pár közös programunk, sokat beszélgettünk, aggódtunk és nevetgéltünk együtt, megosztottuk egymással minden örömünket és bánatunkat, de hozzájuk már nem tudok úgy kötődni, mint a régi barátokhoz. Kedvelem őket, mint embereket. Gyakran gondolok rájuk és a legjobbakat kívánom nekik, de nem érzek motivációt, hogy túl sűrűn beszélgessek vagy találkozzak velük. Fáradtnak érzem magam hozzá, inkább egyedül pihennék szabadidőmben.
2019. ápr. 2. 13:23
 15/21 anonim ***** válasza:
93%
A kifejtésben található példák a barátsg közelében sincsenek.
2019. ápr. 2. 13:39
 16/21 anonim ***** válasza:

A nők barátsága merőben más, mint a pasiké. Ennek (is) evolúciós okai vannak. Az ősember idejében a kardfogú tigrissel, több tonnás mamuttal, ellenséges hordákkal szembenéző férfiak nagyon egymásra voltak utalva. Nekik nagyon ne volt mindegy, hogy a mellettük lapuló Jóska megvédi-e a seggüket, ha arra kerül sor, vagy csak saját irháját menti. A férfiak egymásért akár tűzbe menő, náha még a párkapcsolatot is felülíró barátsága ebből az egymásra utaltságból fakad.

A nők akkoriban gyűjtögettek. Nekik a mellettük hajoldozó Julcsa nem bajtárs, hanem konkurencia volt.

Kérem a hölgyeket, ne értsék félre. Tisztelem, becsülöm őket, rengeteg olyan tulajdonság birtokosai, melyekben mi, pasik, labdába sem rúghatunk. De a barátsáág speciel nem ilyen. Persze ezt ők sohasem fogják (f-)elismerni, hiszen nincs meg a viszonyítási alapjuk. A mi barátságunkat mi érezzük, az övékét ők.

Egyébként manapság a férfiakból is kihal ez a nemes érzelem, legfeljebb a tűzoltók, vagy kommandósok élik még át.

2019. ápr. 2. 18:22
 17/21 anonim ***** válasza:
59%
Hagyjuk már az evolúciót, meg az ősemberek szokásait. A nők kivívták a függetlenségüket és együtt harcoltak ezért. Azt hiszem, mi is pontosan tudjuk,mi a szolidaritás. Nehogy már te ítéld meg az én baráti kapcsolatomat egy másik nővel. Mint írtam, én még férfinél ilyen mély és hosszan tartó barátságot nem láttam, csak haverokat. Se a tesómnál, sem az exemnél, senkinél sem.
2019. ápr. 2. 20:45
 18/21 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát a "Minden nap beszélünk 5 évig télen-nyáron, egyetem után is,de amint elkezdem a másoddiplomát hozzád sem szólok többé, sőt, meg sem ismerlek" típus nem olyan gyakori hálistennek, mint ahogyan találkoztam sajnos néhánnyal. Köszönöm mindenkinek a választ, kicsit visszaadta a hitem a női nemben.
2019. ápr. 3. 10:26
 19/21 anonim ***** válasza:

Mivel lányosabb férfi vagyok, általában lány barátaim voltak.

Nagyon rosszak a tapasztalataim vannak, hajlok arra, h van abban igazság, amit Miquel írt.

általában kétféle lány barátom volt:

1, aki miután bepasizott, elhanyagolt

2, olyanok, akiket rohadtul nem érdekelt, mi van velem, lelki szemetes ládának használt, tipikus ilyen "bunkóval-szexelek-aki-nem-is-az-esetem-de-szeretem-mit-tegyek?" típusú.

szóval én már barátként is próbálom hanyagolni a nőket. biztos van kivétel, de sztem a női "barátságok" sokkal felszínesebbek.

sztem tényleg a tematikus a megfelelő szó: a nők általában vmihez keresnek barátnőt, futáshoz vagy vkit, akiknek el lehet panaszolni a párkapcsolati problémáikat.

a régóta tartó női barátságok is inkább olyanok, hogy pl. velük egykorú nőkkel eljárnak bulizni, moziba, azokat sem látom túl mélynek.

2019. ápr. 4. 09:27
 20/21 anonim ***** válasza:

Milyen hitedet adta vissza? Úgysem fogsz nőként barátkozni nőkkel.

Az én hitem még mindig sehol, hogy pasik csak pasikhoz tudnak ennyi ideig ragaszkodni, nőkhöz nem.

2019. ápr. 4. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!