Elvárhatom tőle, hogy ő is utálja?
Pár évvel ezelőtt elköltöztem a szülővárosomból és egy másik település iskolájába kerültem. Az osztályomban egy lány a kezdetektől b. szogat, beszólogat. Ha neki valami nem tetszik csak annyit mond ilyen lekezelő hangon, hogy "xy településen, (ahonnan hozzájuk kerültem) így szokás?".
Évek óta tagja vagyok ennek az osztálynak. Mindenki más elfogadott, sokan meg is kedveltek, de nála a helyzet változatlan. Többször is próbáltam kezdeményezni, hogy beszéljük ezt meg de felőle nincs meg a szándék.
Nem rég a tudomásomra jutott, hogy a barátnőm kifejezetten jó viszonyt ápol vele, van hogy találkoznak, beszélgetnek.
Elmondtam neki, hogy mekkora paraszt velem ez a csaj és hogy szerintem az egyik leggerinctelenebb dolog egy teljesen védtelen, az új környezetnek kiszolgáltatott embert ilyen alpári módon nyomás alatt tartani.
Szóval szerintetek elvárhatom a barátnőmtől, hogy ezek hatására ő is elforduljon tőle az irántam érzett szolidaritásra hivatkozva vagy nézzem el, hogy a barátnőm továbbra is fenntartja a kapcsolatot ezzel a sz. arházival, aki az iskolában töltött első pár hónapban kb. lelki beteget csinált belőlem a legjobb tudomásom szerint ok nélkül?
Ha a legjobb barátnőd lenne, akkor ezt nem kéne elvárni, hanem alapból nem barátkozna olyan személlyel aki terrorizált/fájdalmat okozott neked, mivel van prioritási sorrend. Viszont, ő csak egy barátod. Az is lehet, hogy több érdeke fűzödik ahhoz a csajhoz, mint hozzád.
Vagy próbáld megbeszélni vele, és akkor eldől, hogy melyik oldalon áll (vagy semleges), vagy engedd el. Az is lehet, hogy csak információkat szivárogtat ki rólad, de ezt csak te tudhatod/érezheted, hogy igaz-e. Láttam már ilyet az osztályomban, sajnos.
Az egyik bnőmnek a legjobb bnőjét, nem kedveltem egészen sokáig, de nem vártam, hogy forduljon el tőle. Ő hallott pár lejárató pletyit rólam, és bnőmnek is elmondta, és hogy nem kéne velem mutatkoznia. Bnőm nem hallgatott rá, aztán kiderült, hogy azoktól akiktől hallotta ezt (volt osztálytársaim, akik bántottak általánosban), őt is kiszemelték egy idő után (mert nem tudott velük lépésben maradni a menőségben), és végig cikizték és ilyesmik. Nem haragudtam rá, mert manipulálás áldozata lett, másrészt tartozni akart vhová. Aztán volt egy közös esemény ahol mindhárman ott voltunk, és akkor valahogy szó nélkül kibékültünk egymással. Most is jóban vagyunk.
Ezzel a kis történettel azt akarom mondani, hogy azért utánajárnék, hogy mi a motivációja annak a csajnak. Lehet, hogy a népszerűség, lehet fél, hogy letaszítod a teónjáról, lehet hogy arra a barátnődre fáj a foga, lehet hogy elnyomott volt régebben... Mindenesetre a lelkednek is megnyugvást adna, ha tudnád a konkrét indokát.
Nekem olyan gyerekesnek tűnik az, hogy utálja X-et, mert én is utálom.
Szerintem használd fel ezt a barátnődet, hogy megtudd tőle, mi baja van annak a lánynak veled. Vagy hogy kérdezze meg tőle kerek-perec, hogy miért csinálja ezt veled?
Szerintwm elvárható lenne, én legalábbis nem tudnék jópofizni, ha tudnám milyen g.nya volt veled.
Egy kivétel lenne talán, ha vele már régebb óta jóban van. Akkor én is a helyzet rendezésében kérném meg a barátnőmet, hogy segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!