Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit csináljak ha irigy vagyok...

Mit csináljak ha irigy vagyok a barátaimra?

Figyelt kérdés

sziasztok! , röviden összefoglalva azért vagyok irigy a barátaimra mert nekik minden olyan egyszerű,

pl az eggyik 15 éves de már saját kocsija van és azzal "menőzik" miközben még jogsija se lehet , a másiknak pedig a szülei már előkészítették neki az egész életét , lényegében nem lesz soha semmilyen anyagi gondja , azt csinál amit akar , neki mindegy hogy jól tanul vagy nem .

és itt vagyok én , aki nyáron dolgozott csak hogy magán tanárhoz járhasson.

nem akarok regényt írni csak röviden ennyit szerettem volna megosztani.

valami tipp esetleg , hogy hogyan oszlassam fel az irigységet?, csak mert érzem hogy hosszútávon nem valami előnyös ha így érzek .

előre is köszi mindenkinek! 16/f

2018. nov. 4. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

neked jobb életed lesz, mert megtanulod becsülni a dolgokat,míg aki megkap mindent, sokszor lecsúszik és semmije se marad.

szerintem a te eseted a leggyakoribb Magyarországon, úgyhogy semmi szégyellni valód nincs.

2018. nov. 4. 12:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindig lesz olyan ember a környezetedben, akinek több van, jobb, szebb, okosabb, de próbáld meg ezt csak tényként értelmezni. Nem kell megvakulni, láthatod, de egy bizonyos szinten ne engedd tovább, mert lehúz és leértékeled magad. Neked azt az életet kell élned, amiben vagy, de ez nem zárja ki azt, hogy boldog, teljes életet élj, akár küzdelmekkel teli is az. Tehát koncentrálj arra, de semmit se tegyél versengésből. A könnyen jött jót amúgy kevesen becsülik meg.
2018. nov. 4. 12:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

35 felett vagyok és nincs saját kocsim.

Ellenben a munkatársamnak van. És megdicsérem, hogy milyen fain az autó. Párszor haza vitt már - nem kért érte semmit. Én meg munkában tudok neki segíteni olyan dolgokkal, amiket ő nem tud.

Az irigység "energiáit" (érzését) át lehet alakítani büszkeséggé.

Az, hogy valaki azzal kérkedik, ami nem az ő érdeme - számomra gyengeség. Persze jó neki! Előnnyel indul. És neked ez nincs meg. Csak azt fontos megérteni, hogy nem választhatod meg azt, hogy hova születsz. Ezért azért, hogy neked is legyen 16 évesen autód, nem igazán tudsz tenni. És mivel hatáskörödön kívül van, nem érdemes ezzel stresszezni magad. Egy 16 évesnek nem kell autó. Kell néhány haver, akivel tudnak együtt lenni. Kell néhány hobbi, amit iskolán kívül is tud csinálni, hogy energiát nyerjen belőle. Kell rendszeres testmozgás. Kell egy értékrend, ami szerint tud különbséget tenni az élet dolgai között.

2018. nov. 4. 12:59
 4/5 anonim válasza:
100%
Előzőnél a pont! Pl van amiben abszolúte nem jók de te pl tudsz segíteni stb. mindenkinek van jó és rossz tulajdonsága, előnye, hátránya
2018. nov. 4. 15:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Jómagam erőteljesen irigy vagyok, gyakran érzem úgy, hogy a nálam jobbak miatt néz le a környezetem. Többször megszóltak, hogy miért nincs kocsim, miért élek anyámnál, miért nem dolgozom, hogy lehet hogy sose voltam külföldön, stb.

Noha a helyzet javult, elköltöztem, eltartom magam, dolgozom, de a mai napig képtelen vagyok beilleszkedni. Pánikrohamom van, ha azt látom, hogy másoknak milyen jó, mert attól rettegek, hogy én végleg lecsúsztam róla.

Barátnőm folyton áradozik rólam, szeret mindenhogy és mindig mondja, hogy ne foglalkozzak vele, mert jó ember vagyok, nálam jobb ember nincs számára. Mégse nyugtat ez engem, mert ahogy az ujj elvágásának a reakciója a vérzés, úgy nekem is a kirekesztettség reagálása a pánikroham. Nem gondolkodom, időm sincs rá és már ki is vagyok akadva.

Ezt úgy akarom megoldani, hogy egyrészt olyanokkal veszem körül magam, akik őszintén elismernek és tisztelnek. Igen, lesznek akik irigyek lehetnek ugyanúgy, de nem tudom megfogalmazni helyesen, hogy építő hozzáállást tanúsítanék feléjük. Másrészt a hiányosságaimat bepótolom. Noha kocsit nem akarok (minek, ha majdnemhogy ingyen utazok tömegközlekedéssel a rendellenességem miatt), de szeretnék teljes boldog életet élni, de nem tudom mi kell hozzá.

2018. nov. 7. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!