Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy közöljem majd velük,...

Hogy közöljem majd velük, hogy őket nem terveztem meghívni az esküvőmre?

Figyelt kérdés

2 és fél évig laktam együtt 6 csajjal az egyetem alatt, viszont amióta szétváltak útjaink csak neten tartjuk a kapcsolatot, ritkán találkozunk, főleg netes beszélgetések folynak egy csoportban. Közülük 1 lánnyal vagyok nagyon jóban, barátnők is vagyunk, akivel minden héten találkozom, szinte mindennap kapcsolatban vagyunk egymással.

A párommal 2 hete kitaláltuk, h jövőre összeházasodunk. Hagyományos falusi lagzit szeretnénk, viszont a legközelebbi rokonok és barátok társaságában. Csak ezt az 1 lányt tervezem meghívni, aki már tud a nagy napról, viszont a többiek még nem. Valahogy nem is merem nekik felhozni, h kitűztük az esküvő dátumát, mert egyből rá is kérdeznek majd, h ők meglesznek-e hívva. Rettentően félek, h ebből balhét csinálnak, esetleg ízetlen megjegyzésekkel fognak jönni, vagy a barátságomat minősíteni ezzel, ha közlöm velük, h ők nincsenek betervezve a vendégeknek... A barátnőm (közülük az az 1 lány akit említettem) azt mondta, h ez őket minősítené ha ebből haragot csinálnának és nem értenék meg, h kis lagzit szeretnénk. Végül is igen, de mégis... Szerintetek? Vagy inkább hívjam meg őket?

2018. szept. 20. 13:52
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Elnézést a hibákért vagy a szóismétlésekért, de siettem :)
2018. szept. 20. 13:56
 2/12 anonim ***** válasza:

Ezt úgy szokták (ezer év óta) diszkréten megoldani, hogy: a nyomdai készítésű "Esküvői" meghívó alsó sarka perforált, és arra van írva, hogy "vacsora x időpontban". Akit a vacsorára nem akarsz meghívni, annak olyan "esküvői" meghívót adsz/küldsz, amelyikről a perforált részt előtte letépted.

Ezzel jelzed, hogy az esküvőre nem várod őket, csak a hivatalos szertartásra.

És ezen senki sem szokott kiakadni! Vagy ha mégis, akkor az az ő baja.

2018. szept. 20. 13:59
 3/12 A kérdező kommentje:
Nyilván a meghívó az oké, tudom, h kinek milyen formában kell átadni:) viszont ezt azért már 1 évvel előtte tudatni szokták, h jövőre házasodnak, ha meghívják őket ha nem :)
2018. szept. 20. 14:02
 4/12 anonim ***** válasza:
51%

Nem kell világgá kürtölni, hogy esküvőd lesz.

Bőven ráér a facét telenyomni majd az esküvői fotókkal.

Így is lesz biztosan sértődés, de az jobban kezelhető , mint egy évig magyarázkodni.

2018. szept. 20. 14:02
 5/12 A kérdező kommentje:
Természetesen nem vagyok az a fajta aki a lépéseit megosztja a világhálón. Zsákbamacska az egész, hiszen ha előtte pár héttel derül ki, akkor meg az lenne, h miért titkoltam hónapokig, ha már rég meg van a dátum :)
2018. szept. 20. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:

De ha net-en küldesz meghívókat, akkor a szövegrész alá írd be:

Vacsora: pl. 19 órakor x. címen

a másikra:

Vacsora: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Másrészt, akit nem hívtál meg a lakodalomra, csak a hivatalos szertartásra, azoktól természetes, hogy nászajándékot sem fogsz kapni, mert azt csak azok visznek, akik a lakodalomra is hívatalosak.

2018. szept. 20. 14:05
 7/12 anonim ***** válasza:
51%
Na és, ha híre megy! Nehogy már egy évvel korábban kikövetelje valaki a meghívót. Le kell rázni az olyat azzal, hogy még annyira nem vagytok előre a tervezésben, még nem döntöttétek el, mekkora lagzit akartok. Majd látjátok az akkori anyagi helyzetet!!! Ezt így kell megmondani, hogy kapjanak már észbe.
2018. szept. 20. 14:08
 8/12 A kérdező kommentje:

"Másrészt, akit nem hívtál meg a lakodalomra, csak a hivatalos szertartásra, azoktól természetes, hogy nászajándékot sem fogsz kapni, mert azt csak azok visznek, akik a lakodalomra is hívatalosak." --> Igen, persze ez nyilvánvaló :)

Postáznánk a meghívókat azoknak a személyeknek akikkel kapcsolatban vagyunk :)

2018. szept. 20. 14:08
 9/12 A kérdező kommentje:
7. Nekem is ez volt az eszembe, h annyit mondok, nem tervezünk nagy lagzit és még nincsenek összeírva a vendégek sem :)
2018. szept. 20. 14:09
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem vagy koteles magyarazkodni senkinek sem... Egyebkent meg lehet, hogy leszarnák.
2018. szept. 20. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!