Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ő a fejébe vette, nem veszi...

Ő a fejébe vette, nem veszi lapot, én meg kifogytam az ötletekből? L

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy gondom. Az osztálytársnőm elsőben (középsuli) már a második héten nagyon barátkozni akart velem, és mivel nem ismertem akkor még, gondoltam, oké. Ő viszont erősen kérdezgette gyakran, hogy akkor mostantól barátok vagyunk? Én meg az elején mondtam, hogy nem jelentem ki, hiszen egy barátság - nekem legalábbis - nem játék, hogy bárkire azt lehetne mondani, 2 hét után. Időközben rájöttem, hogy ő bár kedves lány akire lehet számítani, az összhang és az ami a barátsághoz kellene, nincs meg. Egyébként azért kedvelt meg mert az első padtársa eléggé... fura volt. Ő odajött hozzám, én meg ahogy mindig, őszinte véleményemet és tanácsomat elmondtam, amit be is tartott, ezáltal elült mellőle, mivel bunkózott vele, sőt még csapkodta is. Mellém került. A gond az, hogy iskola szinten, iskolán belül oké, megvagyok, bár gyakran eléggé büdös (nem a meleg miatt). Ő a barátjának tart engem, én meg egyszerűen nem tudok vele kialakítani barátságot, nem megy.

Próbáltam némán célozni arra, hogy csak maximum haverina lennék vele, de nem vette a lapot. Ha meg konkrétan megmondanám neki, ismerem őt, kicsapná nála ez a biztosítékot. Bár vannak olykor komoly gondolatai és tervei, a viselkedése és gondolkodása gyakran gyerekes. Tényleg, van amikor azt kell, hogy mondjam, érettebben viselkedtem óvodában.

Ahhoz képest, hogy anya (nem mennék bele, lényeg, hogy van egy néhány hónapos lánya), tényleg nem komolyodott meg.

Megbántani nem akarom, mert tényleg nem tett velem-ellenem semmi rosszat, viszont annyira különbözünk egymástól és annyira nincs meg részemről az összhang, hogy barátságot nem tudok vele kötni. Erőltetni pedig nem akarom, mert az nem lenne igazából barátság.

Jelenleg a gyereke és az otthoni dolgok miatt eléggé pocsék helyzetben van, én meg nem akarom mélyebbre húzni. Ő konkrétan engem az egyik legjobb barátnőjének tart, mivel adtam neki kaját (ahogy másnak is szoktam, ha valaki éhes és éppen van plusz), segítettem iskola ügyben, folyton tanácsokat adok neki amikor kér, és mivel mindig jól jött ki belőle, igazat adott nekem, mondhatni én lettem az ő nem hivatalos pszichológusa, és így tovább.

Mit tanácsoltok, hogyan tovább? :/

2018. szept. 7. 19:49
 1/5 anonim válasza:
Szerintem kedvesen mond meg neki, hogy te nem érzed úgy, hogy ez a barátság jó lenne, de attól függetlenül ha kell szívesen segítesz neki. Annak semmi értelme, ha csak hitegeted a barátságoddal, holott nem érzed az összhangot. Jobb ha őszinte vagy.
2018. szept. 7. 20:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges az arcába vágni,hogy nem vagytok barátok,inkább határolódj el tőle.Sokszor olyan barátságok is passzívvá válnak,amit egyik fèl sem akar,te meg még akarod is így nem lesz nehéz dolgod.Legyél ugyan olyan kedves,de válts padtársat,azt kell éreztetni,hogy te egyformàn figyelsz x y z személyre is,és nem vagy senkiè sem!!Ez fontos!Főleg ilyen erőltetett módon hogy “ leszel a barátom?”Nem kell kihangsúlyozni a dolgot,csak egyszerűen törődj inkább olyanokkal akiknek szereted a társaságát.Amúgy képzelem,hogy milyen flúgos sötét csaj,gyerekkel 16 évesen.Nem akarom bántani,èn sem lennék vele utálatos,de megértelek,hogy egy picit érelmesebbekkel akarsz lógni.Ha oedig folyton tanàcsokat kér,zárd rövidre,mondd meg hogy tegye amit ő gondol,nem tudsz helyette dönteni,ő tudja,hogy érez,stb.nem kell belemenni.
2018. szept. 7. 20:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát, ha pl intelligenciailag nem vagytok egy szinten, azért kicsit szívás. Olyannal talán nem is feltétlenül van értelme barátkozni a te részedről; viszont az ő részéről ő már megszokott téged. Viszont ha amúgy aranyos,csak buta, akkor nem tudom, mennyire éreznéd nyomasztónak cserben hagyni. Fogalmam sincs, csak leírtam, ami eszembe jutott, hátha mész vele valamire.
2018. szept. 7. 20:28
 4/5 anonim ***** válasza:
*amúgy pl nem tom , kereshetnéd mások társaságát, akár ketten együtt is odacsapódhatnátok egy másik pároshoz, és akkor nem lenne olyan egyhangú meg egysíkú a beszélgetéseid. Mármint, most "jól" ragzom, de érted:)
2018. szept. 7. 20:29
 5/5 A kérdező kommentje:

Távolodnék és barátkoznék/beszélgetnék mással, ha tudnék. Elülni nem tudok, pont annyi pad van, illetve van talán kettő üres hely, mindkét esetben nem járnék jobban. Az egyik ember a volt padtársa, akivel nem vagyok rosszban, de inkább nem kérek belőle, amilyen tud lenni a viselkedése a kiszámíthatatlansága miatt (nem közveszélyes, de neki tényleg elég hülye szokott lenni a gondolkodása és szeret csapkodni...), a másik hely pedig azok között van akik végig pofázzák az órát. Így is alig lehet valamit hallani, hát ha még odaülök, szájról olvasni kéne tudnom ahhoz, hogy értsek valamit. xd

Egyébként kicsi a létszámunk. Tizenöten vagyunk összesen... azt hiszem. Még mindig nem jegyeztem meg az ez évi létszámot. ^^' Előző évben 25-en voltunk, de a fele csapat kiesett, illetve két embert kicsaptak. Nem mindenki barát mindenkivel, viszont nincs az ami legtöbb osztályban, mert nálunk tényleg van azért összetartás és hangulat. Na meg, amit nagyon szeretek, hogy nincsen cikizés, max együtt nevetés és segítés a másiknak. Persze az, hogy leginkább ki kivel van, itt is megvan, de akkor sincs az, hogy hárman itt, öten ott, aztán a többiek le vannak tojva.

Ez viszont azt is tartalmazza, hogy erőltetetten nincs semmi.

Bár mindenkivel megvagyok, jól elvagyunk már, senki nincsen aki, akik mellé oda tudnék, tudnánk csapódni állandó jelleggel. Alkalom adja, mikor mi van, de én nagy hülyeségeknek nem vagyok pártija, így azokból ki szoktam maradni, mint pl. órán a zajongás, a padtársam pedig simán beszáll a beszédbe, ami mivel mind hangosak, túl "kell" kiabálni rajtuk, hogy meghallják, közben pedig azt mondja, vagyis mondta előző évben legalábbis, hogy őt is mennyire idegesíti, pedig ugyanazt csinálja.

Okosnak okos, mert jó tanuló, van esze, nem fogyatékkal élő, mint valamennyire a volt padtársa, csak... szimplán ilyen a személyisége. Vagyis elég gyenge... tipikusan olyan akit mindenre meg lehet kérni, és bár utál valakit mert nem egyszer keresztbe tett neki, ha megkéri valamire, megcsinálni. Tapasztaltam. Előző évben nem tudom melyik lánynak aki megbukott, megkérte, segítsen neki a dolgozatban, vagy a házi írásban. Megcsinálta legtöbbször. Én állítottam le, mert már nekem volt fájdalom és idegesítő nézni, hogy így ugráltatnak valakit, és mivel nem hülyegyerek, mert ugye a tanácsaimat megfogadta, én hülye, vagy nem hülye segítettem neki... Előző évhez képest, főleg amióta megismertem, sokat változott. Kevésbé szerencsétlen és irányítható, és merem jelenteni minden nagyzolás nélkül, hogy annak köszönhető, hogy mindig őszinte, olykor kissé kegyetlennek tűnő véleményemet reálisan elmondtam neki, még azt a részt is ami nem tetszik, ha az lesz amit nem akar, de tenni nem akar ellene mert ez meg az, készüljön mi vár rá.

Anno hozzá hasonlóan, amikor általánosban gödörben voltam, én is eléggé szerencsétlen voltam, viszont ehhez társult a makacsságom, tehát bár belém rúgtak, néhol megcsináltam ezt-azt, nagynehezen de mindig volt annyi tartásom, hogy sok mindenre nemet mondjak, főleg olyannak aki esetleg piszkált. A padtársamban valamelyest magamat látom, csak még rosszabb kiadásban, ami mellesleg mára átkozottul idegesít. Szóval viszonylag gyakran idegesít a viselkedése, gondolkodása, amellett is, hogy a régen történt baromságok jutnak eszembe. Tudom milyen pocsék, ahogy az is, milyen ha otthon nem rózsás a helyzet, ezért segítettem neki amikor ő hozzám fordult, illetve amikor csicskáztatták.

Értelmesebbek pedig vannak, és nincsenek egyaránt. Van egy nagyon okos lány, de mindketten ég és föld vagyunk. Vele beszélgettem már, de összesen, mindent egybe véve kb húsz percembe telt, hogy kijelenthessem, ebből nem lesz semmi. Az már a végszó volt amikor befejezte a mondatát, elkezdtem a sajátomat mondani, erre három szó után parafenoménnak képzelte magát és már rögtön mondta a magáét, kb négyszer, utána elegem lett, hogy nem tudom végigmondani. Amúgy kedves lány, csak eléggé furcsa. Ecsetelhetném az osztályt, de senki nincs akivel napi szinten ketten-hárman lennék. Nincs gond a beszélgetéssel senkivel, de akkor sincs senki.

Amúgy már, amikor tanácsot kér tőlem, rövidre szoktam zárni. Lényegében annyi szokott lenni a válaszom, hogy rajta múlik minden, hogy megteszi vagy sem, hagyja vagy nem, stb.

Ó, egyébként több ilyen kettes vagy több számú "fő" párosok vannak, akik közé én nem tudnék, de nem is szeretnék bemenni. És nem, véletlenül sem azért mert idióták, fölöttük állok vagy ilyesmi, mindössze annyi, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni, főleg, hogy átlagban egész jól elvagyunk.

2018. szept. 7. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!