Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért számit valaki bőrszíne?

Miért számit valaki bőrszíne?

Figyelt kérdés
mindig aszt veszem észre, hogy utálattal néznek rám, a bőrszínem miatt, pedig nem is ismernek csakis a bőrszínemet látják miért kell előítéletesnek lenni ?

2018. jún. 21. 23:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%
igen, sajnos igazad van, én is érzem. Egyre kevesebben vagyunk, lassan mi leszünk a kisebbség európában
2018. jún. 21. 23:57
 2/17 A kérdező kommentje:
köszi a normális választ, remélem jól telik a nyári szüneted :)
2018. jún. 22. 00:07
 3/17 anonim ***** válasza:
elég jól, köszi
2018. jún. 22. 00:21
 4/17 anonim ***** válasza:
Esetleg elárulnád milyen a bőrszíned?
2018. jún. 22. 00:25
 5/17 anonim ***** válasza:
43%
Ha cigany vagy akkor amiatt utalnak titeket mert loptok, nem dolgoztok, stb. NEM azert mert sotetebb a borod mint a magyaroknak.
2018. jún. 22. 00:26
 6/17 A kérdező kommentje:
fekete félig afrikai vagyok
2018. jún. 22. 00:30
 7/17 anonim ***** válasza:
45%

előttetek a jövő. ennél már csak akkor lehetnél optimistább, ha kínai, indiai vagy arab lennél. Keress rá: "demográfiai folyamatok a világban"

De hogy ne érezd azt, hogy cikizlek: te nem utálsz senkit? Biztos? Arabokat, eszkimókat, ázsiaikat, romákat, fehéreket? Senkit? Biztos? Mert én úgy tudom, hogy sok afrikai utálja pl. a fehéreket ("gyarmatosítók"), sok arab utálja a nem arabot, tuszi a hutut, szerb a horvátot, albán a szerbet, szlovák, román a magyart, francia az angolt, vietnámi a koreait stb.

2018. jún. 22. 00:40
 8/17 anonim ***** válasza:
54%

Sokan megragadnak minden apró alkalmat, hogy többnek érezzék magukat valaki másnál. Azzal nehéz megbirkózni, hogy ők maguk emberileg sikertelenek/jelentéktelenek, ezért kellenek valakik, akikhez képest "jobbak" lehetnek még úgy is, ha az ég világon semmit nem tesznek érte.

Ehhez jönnek még a negatív sztereotípiák amikkel az adott bőrszínű embereket azonosítják, és kész is az instant ego löket. (Odáig meg már nem ér el az értelmük, hogy belegondoljanak, hogy a világ más helyein meg minket tartanak pont ugyanígy kevesebbre a származásunk miatt)

A legrosszabbak a fentebb is kommentelő áldozat komplexusosak, akiket garantálom hogy még soha semmiféle negatív megkülönböztetés nem ért a bőrszínük miatt, mégis elhiszik, hogy ellenük esküdött össze a világ. Nevetséges...

2018. jún. 22. 01:53
 9/17 anonim ***** válasza:
75%
Én csak a cigányoktól tartom magam távol, a feketékkel semmi bajom, szerintem nagyon aranyosak, főleg a félvérek. :)
2018. jún. 22. 06:53
 10/17 anonim ***** válasza:
81%

nekem is volt néger barátom, csak apám eladta :D

viccet félretéve...

sok ember előítéletes

a négerek rabszolgák, a cigányok tolvajok...

én inkább ezt sok esetben elővigyázatosságnak hívnám és nem előítéletnek

ki lehet ebből törni feketeként, bebizonyíthatod, hogy te nem egy ostoba gyapotszedő vagy, hanem egy intelligens ember

viszont van akinek nem tudod bizonyítani, őt nem érdekel mit teszel, ő már elkönyvelt

de ne akarj mindenkinek megfelelni, mindenki azt gondol amit akar, legyél annyira értékes, hogy azok akik előítélettel, utálattal vannak irányodba sokat veszítsenek emiatt

2018. jún. 22. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!