Ti örülnétek egy ilyen hirtelen őszinteségnek?
18 éves vagyok.
Lényegében egyetlen barátom van, akivel nem csak a suliban, unalmasabb perceimben lógtam, hanem iskolán kívül is tartjuk a kapcsolatot. Vagyis próbáltuk tartani... Sajnos az elmúlt években egyre jobban eluralkodott rajtam a hangulatingadozás, depresszív hangulat, öngyűlölet, szeszélyesség, túlérzékenység, izoláció, szorongás, stb. Már járok ezekkel pszichológushoz és hétfőn pszichiáterhez is megyek, tehát mondhatni mostmár megpróbálom a kezembe venni az irányítást.
Gondolkodom, hogy elmondjam-e a barátomnak a helyzetet, vagy titkoljam el ezt az egészet? Lényegében nagyon erős érv, hogy már kezd besokallni tőlem. Rengetegszer, mivel hazudni nem szeretek/tudok, szinte ok nélkül mondtam vissza az utolsó percben a közös programokat, sok témát kerültem, és hát lényegében elég sokszor bunkó voltam, pedig nem az volt célom, csak szimplán nem tudtam másképpen viselkedni. A legutóbbi lerázás óta nagyon hideg lett velem és félek, hogy elveszítem őt, mielőtt a "gyógyulás" végére érnék.
De ugyanakkor félek attól, hogy esetleg a kitárulkozás után megijedne tőlem, és még távolságtartóbb lenne, bár nem ilyennek ismertem meg, de ez is megtörténhet.

Van kockázata, de nagyobb az esélye annak, hogy az őszinteség bejön. Az bizalmat épít. És vigyázz erre a barátodra, kontrolláld magadat, mert sokat veszítesz, ha elmarod magad mellől! Ne mondjál le közös programokat, semmi bajod nem lesz, ha elmész, erőltesd meg magad. Ez az a feladat, amit neked magadnak kell elvégezned.
A pszichiátert a pszichológus javasolta? Nem elég a pszichoterápia?
Igen, a pszichológus javaslata volt. Azt mondta, nyugodtabb lenne, ha rosszabb pillanataimban szednék valamit. És a pszichoterápia is hatásosabb lenne, ha biológiailag/kémiailag úgy állnának a dolgaim, ahogy kell.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!