Miért mondják azt, hogy férfi és nő között nincs barátság?
Mért lenne a sok női barát egészségtelen? Úgy látom, te nem igazán tudsz mit kezdeni a nőkkel mint emberekkel, és a saját érzésedből, véleményedből ("beleőrülnék") általános igazságot csinálsz. Nincs "normális" arány, nincs semmilyen kvóta, a barátság tejesen szabad, tág emberi kapcsolat, bárkivel bármikor köthetünk barátságot. (sőt, van, akinek a kutyája a legjobb barátja, de ez más téma)
A te soraidból nekem az jön le, hogy a nő elsősorban párkapcsolatra való (vagy csak szexuális kapcsolatra), ez a funkciója, és ha arra mégsem, akkor finnyáskodva esetleg barátságot is köthetsz vele, de azért az mégse az igazi.
A valóság ezzel szemben az, hogy a férfiak nagy részénak csak pár nővel van élete során párkapcsolata, a maradék 99,9%-kal emberileg kell kapcsolódnia (munkatárs, főnök, pénztáros, rokonok, osztálytárs anyja, később a gyerek osztálytársának anyja, tanár, fodrász...stb.)
"Mért lenne a sok női barát egészségtelen? Úgy látom, te nem igazán tudsz mit kezdeni a nőkkel mint emberekkel, és a saját érzésedből, véleményedből ("beleőrülnék") általános igazságot csinálsz."
Biztos meglepődnél azon, hogy hány olyan hirdetést lehet olvasni, ahol nők csak csak barátnőket keresnek, és többen ki is kötik, hogy pasik ne írjanak nekik ilyen célból.
"Nincs "normális" arány, nincs semmilyen kvóta, a barátság tejesen szabad, tág emberi kapcsolat, bárkivel bármikor köthetünk barátságot. (sőt, van, akinek a kutyája a legjobb barátja, de ez más téma)."
Ez végül is igaz, de tudat alatt akkor is az azonos neműek felé irányul a legtöbb barátkozási szándék, és ez teljesen normális. Ez nyilván a nemek különbözőségére vezethető vissza, amik szűkösebb keretet tesznek lehetővé az ellenkező neműek barátságában.
"A te soraidból nekem az jön le, hogy a nő elsősorban párkapcsolatra való (vagy csak szexuális kapcsolatra), ez a funkciója, és ha arra mégsem, akkor finnyáskodva esetleg barátságot is köthetsz vele, de azért az mégse az igazi."
Erről beszéltem, amikor belefutottam nők barátnő-kereső hirdetéseibe. Rájuk is áll, hogy párkapcsolatra meg szexre kellenek nekik a férfiak? A finnyáskodás talán csak akkor állhat fenn, ha az illetőnek nincsenek azonos nemű barátai, és ilyenkor a "ló helyett a szamár" esete állhat fenn, nem az előítéletek az ellenkező neműek felé.
"A valóság ezzel szemben az, hogy a férfiak nagy részének csak pár nővel van élete során párkapcsolata, a maradék 99,9%-kal emberileg kell kapcsolódnia (munkatárs, főnök, pénztáros, rokonok, osztálytárs anyja, később a gyerek osztálytársának anyja, tanár, fodrász...stb.)."
Ez így van, de ezekből még nem feltétlenül lesz barátság. Ilyen közegekben nem is nagyon születnek effajta kapcsolatok, általában csak jól elvannak egymással munkaidőben, hivatalos légkörben és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!