Mit tehetnék élősködő "baráttal"? Folyamatosan kunyerál.
Egy panelban élünk, csak más lakásban. 2 hónapja költözött ide egyedül. Azóta mindig kér valamit, nincs olyan nap, hogy ne kopogna be kuncsorogni vagy ne írna messengeren. A hajszárító, hajvágó, epilátor, telefontöltő szinte minden napos. De kért már tepsit, fazekat, fakanalat, ágyneműt, hajgöndörítőt, fogkrémet, sminket, wc papírt, gyógyszert. használtná-e a hűtőmet, mennék-e neki el a boltba ír bevásárlólistát, eljött a szülővárosomba versenyre és megkért, hogy addig lennék-e a két lábon járó csomagmegörzője és idegenvezetője(persze egyikbe sem mentem bele, mert nem vagyok a kutyája). Pénzt még nem kért, de biztos ezek után hamarosan bekövetkezik.
Az utóbbi 2-3 hétben már nem adok neki semmit, mert utána nekem kell könyörögnöm, hogy hozza vissza. Mindig lerázom olyannal, hogy nem vagyok itthon, soká érek vissza, épp kell a lakótársamnak, itt a párom nem érek rá most. Vagy egyszerűen nem nyitunk neki ajtót.
1x-2x megértem, hogy kell valami ami épp nincs és fontos, de majdnem minden nap beállít? Nagyon bosszantó.
Az meg, hogy 2-3 hete nem veszi észre hogy hirtelen "semmim sincs", na ezt sem értem..
Szerintem őszintén mondd meg neki, hogy van, de nem adod kölcsön. Miért?
Csak! Mert a tiéd, és te döntöd el, hogy kölcsönadod-e vagy sem!
Megsértődik? Szinte biztos! De ez tiszta haszon! Többet nem akar majd kölcsön kérni.
Dühös lesz rád? Igen! Szidni fog? Igen! Rossz híredet akarja majd kelteni? Igen! Bűntudatot akar benned kelteni? Igen!
De ha ezt mind lerázod magadról, akkor tehetetlen.
Mit kell kamuzni?
Mondd meg neki, hogy szálljon le rólad, és ne kéregessen.
Max. megsértődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!