Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Csak én vagyok ezzel egyedül?...

Csak én vagyok ezzel egyedül? Többi lent

Figyelt kérdés

Mióta Budapestre költöztem, katasztrófa a baráti kapcsolat nállam. A " barátaim " vidéken teljesen kizártak mindenhonnan, viszont itt nem találom fel magam. Munkahelyen eselyem nincs barátkozni, mert csak tőlem 20-30 évvel idősebbek. Szomszédban sincs senki olyan akivel megvan a közös hang, lassan negyedik éve pesten lakni így, már kezdek bekattanni. Nem tudok kimozdulni akár csak sétálgatni, meginni egy sört, beszélgetni... ha mégis ráveszem magam egy évben egyszer, hogy kimozdulok, nem tudok kezdemenyezni. Nagyon zárkózott vagyok..

Tudtok nekem segíteni, hogy hogyan tudnék elkezdeni baráti kapcsolatokat kialakítani?

Válaszokat Köszönöm előre is.

Egy 26 éves lány

2018. márc. 26. 06:50
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Én szivesen lennék a barátod! priviben irj
2018. márc. 26. 08:45
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

Kövezzetek meg,akasszatok fel,de tènyleg Budapesten az emberek kevèsbè nyitnak baràti vagy bàrmilyen kapcsolatra.

Jó,tudom ezt sokan megcàfoljàk,de mindenki a sajàt tapasztalatàt osztja meg.

A felesègem is kènyelmetlenül èrezte magàt a volt munkahelyèn,mert a kollègài nem akartàk befogadni.

Köszönni is alig akartak neki reggel talàlkozàskor.

Sőt ebèdszünetkor amikor jó ètvàgyat kívànt a többieknek amikor bekèpett az helyisègbe mèg annyit sem mondtak a kollègài,hogy bú.

Teljesen megèrtelek kedves kèrdező!

Nem könnyü,bàr biztosan lesz itt sokkal okosabb,aki,akik màskèpp. làtjàk.

2018. márc. 26. 08:49
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Velem is volt ilyen. Ekkor kerestem a lehetőségét, hogy kimozduljak.

Beiratkoztam nyelvtanfolyamra, sportedzésre (úszás), tréningre (munkámmal kapcsolatos dolog volt, de csak új emberekkel találkoztam)

Meg kell teremreni a lehetőségét, hogy új embereket ismerj meg

2018. márc. 26. 09:38
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Egyezek az előző hozzászólóval,ajánlatos ilyenkor bekapcsolódni valamilyen közösségbe,elkezdeni sporttal foglalkozni,önfejlesztő csoportokba járni,ha szeretd az ilyesmit Budapesten biztosan sok ilyen lehetőség van és ott általában befogadóak az emberek(pl.múvészetterápiás foglalkozások),beiratkozhatsz valamilyen tanfolyamra vagy hétvégi képzésre.Ha nagyon nem találod fel magad ennek ellenére sem,érdemes elgondolkodnod,hogy illik-e az egyéniségedhez a nagy városi élet és szétnézni másfelé milyen lehetőségek vannak.A kapcsolati gondokat,beilleszekdési nehézségeket illetően akár egy mentálhigiénés szakemberhez is fordulhatsz segtségért,sokat tudnak segíteni az ilyen beszélgetések.

Amikor nagy városban tanultam tőlem is elhidegültek az otthoni ismerősök.A távollét,más életstíŁus távolságot eredményez.Sokszor nem is kell a távolság sem már a gondolkodásmód megváltozása is elég ehhez.Ez történhet úgy is hogy tudatában sem vagy az egésznek .

2018. márc. 26. 10:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Gardenexpo, meg hasonló programokra mért nem mész el?! Ne idegesíts már föl (:D), én vidéken voltam ugyanígy, na ott aztán tényleg nem tudsz sehova se elmenni! Könyvtárba is elmehetsz, meg van egy csomó ingyenes filmvetítés a Puskinba! Folyamatosan rengeteg kiállítás!
2018. márc. 26. 12:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :D

A programok nagyon érdekelnek, de nem merek egyedül elmenni. Bátortalan vagyok én az ilyesmihez. Vidéken megszoktam a mindenki ismer mindenkit, de legalább három közös ismerősünk van dolgot. Itt meg félek az emberektől. Rohannak, ki se látnak a fejükből akik meg mégis , azok azt mondják nem vagyunk egy szinten.

Tényleg nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Próbálom megfogadni őket és kissebb nagyobb sikerrel megvalósítani a programra való elmenetelt is :)

2018. márc. 29. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!