Ha a baráti körben utálok egy embert mit tehetek?
Volt egy amolyan social circle az életemben, akik normálisak voltak, néha-néha közösen összefutottunk és ezeken az alkalmakkor tök jól elvoltunk. Szóval jó emlék. Nem kell nagyon szoros kapcsolatra gondolni, de jó néha nagyobb társasággal összefutni. 1-2 emberrel szeretek szorosabb kapcsolatot ápolni, a nagy társaság meg néha esik jól, de nekem ezzel nincs bajom.
Viszont 2 éve elkezdtek haverkodni egy emberrel, akivel az első pillanattól kezdve utáljuk egymást. Biztos nektek is van olyan ember, akinek szabályosan már az aurája zavar, a jelenléte és nem tudsz tenni ellene. Fogalmam sincs mit csináltam, hogy kiérdemeltem mert nem kaptam visszacsatolást, de már az egyik első találkozásom vele olyan volt, hogy lekevertem volna neki, pedig piszkafa vagyok, és soha nem verekedtem senkivel. Próbáltam vele rendesen dumálni, jó hangulatban, vagy legalább emberien viselkedni, adni új lehetőségeket, érdeklődni ha találkoztunk stb. De folyamatosan a srác kihúzza a gyufát 1-1 sunyi megmozdulással. Speciel feladtam.Volt egy olyan húzása, amiért legalább egy "bocsi" járna, azóta sem, és már én sem akarok emberi viszonyban lenni vele.
A többiek mindig hívják, sokat találkoznak vele. Habár velem kevesebbet vannak, és ő nagyon népszerű lett sajnos úgy néz ki, hogy állandó ember lett abban a csoportban. A legrosszabb az, hogy egy ezer éves jó haverom (lehet csak voltÍ) is a csoportban van, aki nem akarja észrevenni a problémám, nemhogy igazat adni. (mintha inkább vele lenne) Vagy legalább tudomásul venni. Senki sincs velem, mellettem és úgy érzem egyedül vagyok.
Lehet én vagyok idióta, de szeretném az ismerőseimmel/barátaimmal úgy eltölteni az időt, hogy jól érzem magam, és nincs feszült légkör. Úgy érzem ebben a csoportban már nem fog menni, ha ő is ott van, pedig próbáltam.
Mit tanácsoltok? 26f
Az a helyzet, hogy egyetlen ilyen ember is tönkre tud tenni akár évtizedes barátságo(ka)t is. Annál többet nem tudsz tenni, mint hogy elmondod ezt a szituációt annak a körnek, amelynek a tagja vagy (legalábbis annak vagy azoknak, aki(k)ben a leginkább megbízol), és kész. Nem érdemes kampányolni a fazon ellen, nem érdemes náluk ezen rugózni, mert az kontraproduktív lehet.
Némi provokációval nem kell direkt felhoznod a témát: ha nem veszel részt néhány ilyen találkozón, nyilván feltűnik majd valaki(k)nek, és rákérdez(nek), és akkor elmondhatod, hogy mit gondolsz; vagy ha hívnak, elmondod, hogy szívesen elmennél, de van egy problémád és stb.
Még egy dolog lehetséges: mindenki előtt szembesíteni az illetőt azzal, amit tesz, de arra készülj fel, hogy valószínűleg kimagyarázza a dolgot, és simán lehet, hogy úgy állít majd be, mintha te lennél a probléma, nem ő (arról nem is beszélve, hogy az ilyen emberek (nem mind, de sokan) gyakran aktívan is tesznek a nekik nem tetsző személyek eltávolításáról, megvan a megfelelő (hatékony) technikájuk erre.
Sok dolgot nem tudunk a körülményekről, és arról a személyről sem, akiről szó van (amúgy, ami azt illeti, rólad sem), ráadásul ez így egyoldalú információ, szóval bárki bármit is mond, óvatosan lehet csak tanácsot adni. Sok dologra utalhat az, hogy az illető mit tesz, az okait és indítékait viszont mi nem látjuk.
És az a helyzet, hogy az is lehet, hogy a probléma valami miatt veled lehet. Ezt nyilván senki sem szereti hallani (én sem), de érdemes átgondolni.
Ha már megpróbáltad a dolgokat vele is megbeszélni, és a csoporttal is, és nincs eredmény, akkor valószínűleg tényleg az a megoldás, hogy lazítani kell velük a kapcsolatot, és közben kialakítani újakat. Sovány vigasz, de ha neked van igazad, akkor előbb-utóbb belátják; ha nem látják be, akkor viszont jobb konfliktus nélkül eltávolodni tőlük, mint balhékkal.
De ez csak az én véleményem.
"Az a helyzet, hogy egyetlen ilyen ember is tönkre tud tenni akár évtizedes barátságo(ka)t is. Annál többet nem tudsz tenni, mint hogy elmondod ezt a szituációt annak a körnek, amelynek a tagja vagy (legalábbis annak vagy azoknak, aki(k)ben a leginkább megbízol), és kész. "
TUDJÁK!!!:D Ott voltak, tudják hogyan vagyunk egymással. Csak közösen találkoztunk, elég szűk kis kör, szóval általában egymás közt maradnak a dolgok. Tudják, hogy nem szeretnék közösen vele lenni, menni, erre azt mondják" ne foglalkozz vele"
Egyetértek az első válaszolóval!
Érdekességként elmesélném egy középiskolás sztorimat. Volt egy csaj, akit gyűlöltem. Rettenetes természete volt, de szó szerint az egész osztály bírta. Mindig előadta magát egy jókedvű, életvidám és jószívű lánynak, holott ezt csak megjátszotta. Velem sikerült egyszer indulatosan beszélnie, és úgymond én megismertem a sötét oldalát. Akkori legjobb barátnőm is bírta a csajt, tehát nem tehettem semmit, másokkal beszélgettem, akik annyira nem voltak ennek a csajnak a közelében. Szépen sorban egyre több embernek mutatta ki ez a "kedves" lány a foga fehérjét, és másfél év elteltével minden egyes osztálytársam meggyűlölte. Olyanokat csináltak vele, mint pl vizes tamponnal dobálták meg a fiúk, és a csaj sírva ment haza. Bármily hihetetlen, de ezek a fiúk előtte nagyon udvariasak voltak előtte mindenkivel (mondjuk velünk utána is azok voltak). Ezt csak azért írtam le, hogy érezhető legyen a különbség.
Úgyhogy lehet nálatok is csak idő kérdése és az új nem szimpatikus tag kiválik a társaságból.
Vagy neked kell új barátokat keresned... 23 éves korom óta én is kerestem/keresek új barátokat, mert a régi barátaimmal sajnos ellaposodtak a kapcsolatok, vagy nagyon messzire költöztek.
Nem késő új embereket keresned, de hátha nem leszel erre rászorulva! Kitartást!
26/N
Akkor a helyzet rosszabb. Ha tudják, de nem foglalkoznak ezzel, akkor sajnos ki kell mondani, hogy nincs sok keresnivalód ebben a társaságban. Nyilván van, aki azt mondja "ez csak két emberre tartozik, ránk nem, intézzék el egymás közt", van, aki azt, hogy "nem avatkozom közbe, nehogy én is pórul járjak", van, aki azt, hogy "megérdemli, hogy szív, mint a torkos borz". Az első nem igazi barát, a második valamilyen módon fenyegetve érzi magát, a harmadik meg egyértelmű.
Szóval az a lényeg, hogy a társaság asszisztál a helyzet mellé. Én eltűnnék a körből.
De, azt azért megint idepötyögöm, hogy csak az egyik oldal véleményét ismerjük, és azt is konkrétumok nélkül.
"Tudják, hogy oltogatós, az ezer éves haverom is tudja és még nekem mondja, hogy nem tetszik neki sokszor a srác viselkedése."
Ha nem tetszik neki a fazon viselkedése, és nem tesz semmit ellene, akkor...
Ha csak haver, az más, a haverság félig-meddig érdekkapcsolat, nem szoros, időnként együtt lötyögtök, együtt mulattok, hülyéskedtek, miegyéb.
De ha barát, akkor "kötelessége", hogy a védelmedre keljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!