Mit csináljak, hogy mindenki jól jöjjön ki ebből a szituációból?
Sziasztok!
Van egy barátnőm, akivel egészen jóban vagyok, de legfőképpen csak az iskolában, iskolai dolgokról beszélgetünk. Párkapcsolatban él egy 30+ éves férfival (ő 18), akinek finoman szólva is vannak mentális problémái. Lelki terrorban tartja, elnyomja, megtiltja neki, hogy egyes emberekkel barátkozzon stb., emiatt a barátnőmnek nem igazán vannak barátai rajtam kívül. A barátnőm ezt nem igazán veszi észre, hiába próbálnak neki segíteni. Ma, ez a 30+-os barátja rám írt facebookon, hogy "a barátnőm állandóan csak rólam áradozik, és hogy ő nem bízik az emberekben, de nálam kivételt tesz, és hogy nagyon örül, hogy én a legjobb barátja vagyok a barátnőjének, de majd úgyis találkozom vele egy kiállításon" Őszintén nem tudom, hogy ebből mit akart kihozni, de több felől is hallottam, hogy ha egyszer bekerülök ebbe a körbe, akkor én is részese leszek ennek a lelki terrornak, stb. Viszont nagy túlzással sem lehet ezt a barátnőmet a legjobbnak nevezni, mint írtam, inkább csak haverok vagyunk, de ezt nem mondhatom meg a barátjának, mert akkor megtiltja majd, hogy a barátnőm beszélhessen velem, és a többi... (már több ismerősömnek is volt ezzel a férfival hasonló esete, és sosem lett jó vége) Szóval tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan kezeljem ezt a szituációt, mit írjak vissza neki, vagy ha esetleg valakinek volt hasonló problémája, akkor ő mit csinált:D Szívesen írok még részleteket, és előre köszönöm a segítséget:)(sajnálom ha érthetetlenül írtam le:D)
Ne keveredj bele. Tiltsd le a pasast mindenhol, ne válaszolj neki, ne írj neki, egyáltalán semmilyen szinten ne kommunikálj vele. Semmiképpen!
A barátnődre a szüleinek kellene odafigyelni, te nem tudsz ezen segíteni, nincs beleszólásod.
Felesleges azért erőlködnöd, hogy ebből mindenki jól jöjjön ki. Magaddal foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!