Ha egy gazdag barátotok posztol, mit gondoltok?
Wtf? Nem gondolok semmit. Max. csak a szegény komplexusos emberek gondolják ezt. Miért lenne dicsekvés, vagy miért különbözne attól, amikor átlag anyagi helyzetű emberek osszák meg a dolgaikat? Talán a kedvedért olcsó cuccokban kéne legyen instán, azért, hogy te jobban érezd magad?-,- Én az ilyesmit észre sem veszem, már bocs.
Ő is csak egy ember. Lehet, hogy konkrétan nem az az "üzenete" a képeivel, hogy "figyu, gazdag vagyok", csak te értelmezed így. Pl. Valaki elutazik egy országba, akkor én arra gondolok, hogy mennyire szeretheti azt a helyet, és milyen élményei/tapasztalatai lehettek ott (és nem arra gondolok, hogy "ez drága utazás lehetett"). Ha most ő gazdag, akkor megvan tiltva, hogy posztoljon és csak az "átlag" embereknek szabad? Mekkora baromság.
Ha tudod róla, hgy nem felvágos, akkor teljesen értelmetlen erre következtetned a posztjaiból.
"Már úgy értettem ezt a “bajos” dolgot, hogy nem csak az élete jó részébe enged betekintést látni az illető, hanem őszintén elmondja a kudarcait is."
Miért kellene most neked kirakja a bajait instára? Kit érdekel az? A legtöbb ember nem teszi ki, még az "átlag" emberek sem, mert úgyse érdekel senkit. Téged sem kéne érdekeljenek a posztjai, ha zavarnak, akkor ne nézegesd. Játszod itt az ítélet bírót.
Nekem nagyon jómódú barátaim, ismerőseim vannak, mivel a munkám miatt is ilyen körben mozgok.
Ezek az emberek javarészt nem posztolgatós típusok, de látom az életüket.
Nekik a jómód természetes és eszükbe sem jut, hogy ne mesélhetnének, képekkel is illusztrálva egy 3-4milliós nyaralásról, mert valami irigy csóringer ezt zokon veszi.
Mi is jól élünk és semmit sem posztolunk ki. Pedig tudnék olyan képeket feltenni.... Hogy mindenki pukkadhatna. De minek? Úgyis megtalálna az összes irigy, rosszindulatú, lusta, megkeseredett ember. Ne adj isten a tolvaj is tudná, hova kell jönni. A férjem is okos, dolgos, jó pozícióban dolgozik, sokan ismerik, őt sem fogom égetni a neten. A gyerekeim meg majd eldöntik, hogy posztolnak - e magukról képeket hetente. (Remélem nem.)
Én is megosztok mindent priviben az egyetlen barátnőmmel, de már neki is kellemetlen mesélnem sokszor, mert eléggé hiú és nekik nem megy olyan jól. Velünk meg kb. csak jó történik. Rossz dolgok meg aprók. Akik posztolgatnak, javarészt csórók szerintem. Most mi értelme elkölteni a 2 évig spórolt pénzt valami külföldi nyaralásra és tolni fel tizesével a képeket? Nagyon sokan közülük nem tehetősek. Nem kell ezeknek bedőlni. Sokan el vannak tévedve és arra költenek, aminek nem ők a célközönsége. Az életszínvonalat meg sokszor meg lehet náluk nézni. Épp kijönnek. A pénztárcába úgysem látsz, de ahol nagy a pofa és nem látod a hitelmentes kertes házat, ott gyanakodhatsz.
Nem értem, miért lennének zavaróak az ilyen posztok? Megérteném akkor, ha gáz szövegeket mellékelne ezekhez, mint #richlife, #iamrich, #expensiveholiday, meg hasonló kifejezés módok. Tehát csak az számít, hogy milyen stílusban vannak ezek közzétéve.
Mi az, hogy “nagyban”? Lehet, hogy ezek csak neked nagy dolgok, pl. lehet hogy a barátodnál vannak módosabb emberek is, és a saját szemszögéből neki ez épp átlagos. Nekem is van egy testvérem, aki sokat utazik, meg drága holmikba jár, de semmi “nagyot” nem látok ebben. Manapság ez egyre gyakoribb, egyes helyeken már átlagosnak számít.
Kérdező!
Úgy válogasd meg a barátaidat, hogy olyan kérdés fel se merülhessen benned, hogy irigyek lehetnek rád!
Nem kell a közösségi portálokon rekordot dönteni olyan "ismerősök" számával, akikről jószerivel 2 nap múlva azt sem tudod kicsodák, hanem csak olyanokkal venni körül magad, akik valóban ismernek, szeretnek, vagy legalább szimpatizálnak veled, akkor azok nem fognak lelki válságba zuhanni egy jobb ruhádtól.
A közösségi portál egy görbe tükör, ami az igazi valóságot nem, vagy torzítva adja vissza.
Ne az legyen neked az etalon és főleg ne éld ott az életed! Az azzal töltött időt fordítsd inkább a személyes kontaktusra, sokkal hasznosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!