Tényleg minden barátságnak ez a sorsa egy idő után?
Sziasztok!
Tudni kell rólam, hogy elég nehezen barátkozom, főleg rossz tapasztalatok miatt (meg amúgy sem vagyok túl barátságos). Viszont ha megszeretek valakit, akkor annak bármit bármikor.
A volt munkahelyemen megismertem egy pasit, akivel eleinte utáltuk egymást, amíg el nem kezdtünk beszélgetni. Mindenttőnknek volt akkor (nekem azóta is van) párkapcsolata és nagyon jó barátok lettünk. Ez a barátság 7 éve tart, már inkább családtagnak tekintem, a párommal is nagyon jól kijönnek.
Végigasszisztáltam az összes barátnőjét, szakítását és én segítettem ki, amikor nem volt hova mennie. Összejött 1 éve egy lánnyal, akivel én is jóban lettem (muszáj volt megismernem, hogy ne utáljon, nem akartam nekik konfliktust, hogy azért veszekedjenek, mert ellenkező nemű a legjobb barátja).
Tudom, hogy nem szerelmes a lányba, meg is mondta, viszont elég erősen kapcsolatfüggő, senkije nincs, nincs családja, fél hogy egyedül marad.
A mindennapos beszélgetéseink lecsökkentek, most ott tartunk, hogy jó ha kéthetente válaszol egy üzenetemre. Megkérdeztem múlt héten, hogy megiszunk-e meló után egy kávét, azóta sem válaszolt. Még arra is vigyázok, hogy ne a kettőjük idejéből vegyem el, akkor szólok ha tudom, hogy a barátnője ügyeletes vagy ilyesmi.
Szóvá tettem már neki, hogy azért mert van egy kapcsolata (amiben nem szerelmes) még nem kellene elhanyagolnia az egyetlen barátját. Akkor azt mondta igazam van, változtat. Nekem nem kell, hogy minden nap beszélgessen velem, de azért ne 2-3 hetente böffentsen már oda 1 mondatot ha írok valamit.
Úgy érzem X év után megint csalódnom kellett, holott én mindig ott voltam, segítettem költözködni, lakást keresni, szállítani a cuccokat és nem egyszer hajnalig telefonáltunk amikor az aktuális barátnő kicsinálta idegileg. Most meg van egy stabil kapcsolata és én hirtelen nem kellek már annyira. Nagyon rosszul esik, pláne azok után, amiken átmentünk együtt.
Nem vagyok az a veszekedős típus, egyszer elmondom hogy mi a bajom, aztán utána lecarom. Párom azt mondja, hogy hagyjam, ha kell neki valami akkor majd megtalál. Akkor viszont el fogom küldeni valahova...
Én elfogadom, hogy párkapcsolat, külön élet, munka stb, de én is össze tudom egyeztetni a dolgokat és most megint úgy érzem, hogy csak addig voltam jó amíg tudtam valakit lelkileg támogatni.
Igen, a párommal is meg tudok bármit beszélni, de ha megszeretek valakit akkor szeretném, hogy egy életre szóljon és ne csak addig amíg a másik valamilyen formában ki tud használni.
Igazából nem várok megoldást, csak jól esett leírni. Meg érdekelne, hogy másoknak is vannak-e ilyen tapasztalatai.
Utolsó! Én is erre a szintre szeretnék eljutni végre. Azt már megértettem, hogy az emberi kapcsolatoknak egyszer úgyis vége lesz, csak még meg kellene tanulnom elengedni az embereket. Azt már befejeztem, hogy én bárki után is fussak, ha nem ír akkor én sem írok, nem balhézok, nem csinálok semmit. Csak magamban örlődök és ettől kellene valahogy megszabadulnom.
Mindenesetre te csinálod jól...
#9! Működni működik, mert van jópár férfi haverom és barátfélém is, többeket tizenéve ismerek. Nem a férfi-női barátságot szerettem volna boncolgatni. Gondolom nem vagy még a "mi korunkban", ezáltal érdemben nem sokat tudsz hozzátenni a témához.
Mindenesetre a barátság nem kor-és nemfüggő. ;)
9-es válaszoló vagyok.
40 vagyok, és láttam, hogy amint elkezdenek a párok házasodni és gyereket tervezni, onnantól a mindig ráérő, mindig megértő, magányos/“párom van” havercsajok hirtelen semmit nem jelentenek már a férfiaknak, hiába erőltetnétek még mindig a huszonéves bohém életformát. Nincs hajnalig beszélgetés, a lelküket az asszonynak, vagy a többi nős családapa havernak öntik ki, ti már egyszerűen annyira másként éltek, hogy kerültök az életükből. Majd megérted, ha valaha lesz családod, addig meg kergesd az exhaverjaidat, ha nem tartod méltóságodon alulinak, hogy kérni kell a figyelmüket, de még úgy sem kaphatod meg. :)
Aha...ez mind szép és jó, csak még egyszer mondom, hogy nem szerelmes. Egyébként tizenév év együttélés után nekem nem csak """párom""" van, egy kicsit több mindenen mentünk keresztül mint ők, nem a papír tart minket össze.
Nem mellesleg egyáltalán nem akar sem gyereket sem esküvőt, pláne nem ezzel a lánnyal. Ezért sem értem a dolgot.
Amíg nekem panaszkodik, kikéri a véleményem a dolgokról addig úgy gondolom, hogy az én dolgom is. Legalábbis én úgy vagyok vele, hogy ami nem a másik dolga, azt nem osztom meg vele. De ha hónapokon keresztül azt hallgatod valakitől, hogy ha nincs ló jó a szamár is, akkor kiakadsz egy ilyesmi szituációban. :D
Próbálom elfogadni, igazából már nem is annyira érdekel, csak hihetetlennek és elképesztőnek tartom, hogy ennyi egy "barátság" és így legyen vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!