Miért van az, hogy szép kapcsolatom van, nem kell dolgoznom, a párom jól keres, nem is szeretek dolgozni, mégis irigykedem a barátnőm munkahelyi előmenetelire?
Figyelt kérdés
Sokat tanul, sokat dolgozik, én ezeket sosem szerettem, mégis irigykedem rá, mikor előléptetik stb... Miért van ez? N252017. nov. 22. 13:07
1/26 anonim válasza:
Te is tudod, hogy miért. Az ember nem a tétlenségre született, te sem.
2/26 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tétlen, kutyámmal foglalkozom,bejárok a barátomhoz az üzletébe stb
2017. nov. 22. 13:19
3/26 anonim válasza:
Amit csinálsz, bőven belefér a szellemi tétlenség kategóriájába. Ha eljárnál egy kutyamenhelyre önkénteskedni, akkor már elégedettebb lennél az életeddel.
4/26 anonim válasza:
Mert te is tudod, hogy kiszolgáltatott vagy és nem értél el semmit az életedben. Ő meg a maga jogán ért el dolgokat, mert ő dolgozott meg érte, mert ő okos.
5/26 anonim válasza:
Azért, mert ő önerőből elér valamit, az pedig igenis ok a büszkeségre, ellentétben a haszontalan, lusta, másokon való élősködéssel. Valahol mélyen te is érzed, na meg gondolom unatkozol, nincsenek céljaid, amikért küzdenél, anélkül pedig szerintem maximum vegelátás létezik, nem élet. Elkezdhetnél például önkénteskedni, állatmenhelyen például, vagy kereshetnél valami olyan hobbit, amit komolyabb szinten tudnál űzni, talán pénzt keresni belőle idővel, értelmet adni a napjaidnak és máris sokkal jobban éreznéd magad.
6/26 Alain Delon válasza:
Mert érzed, hogy leragadtál egy szinten.
7/26 anonim válasza:
Jó dolgában a kutya is megvész...nekem ez a mondás jutott erről eszembe.
A figyelemért és elismerésért irigyled a barátnődet, mert ő elért valamit, előre lépked az életben, megy a kitűzött célja felé.
8/26 anonim válasza:
Mert azt látod, hogy sikere lett, sikerélménye.
Tegyük fel, te kaptál valakitől egy rakat tortát, egy életre elég, nem kell már semmit tenned.
Mások pedig egész életükbe azért küzdenek hogy meglegyen a napi tortájuk, de ők maguknak sütik. Azt láttad hogy a barátnőd magának kisütött egy finom tortát, és látod milyen boldog lett, mennyien értékelik.
Te viszont nem csinálsz semmit, csak vagy. Irigyled azt hogy ő elért valamit.
Ezt kicsit rosszul írtam le, de valami ilyesmi.
9/26 anonim válasza:
Még csak 25 éves vagy, fiatal. Tényleg keresned kellene egy célt, vagy egy hobbit, legyen az akár sport (amit később akár oktathatnál is), akár valami kézműves dolog. Biztos van valami, ami érdekel, azt nyilván könnyebben is tanulnád, hiszen fogékonyabb vagy rá. Ha ilyesmivel kezdenél el foglalkozni, akkor nem éreznéd tehernek sem a tanulást, sem a munkát, mert nem is munkaként élnéd meg, de máris büszke lehetnél magadra, hogy te is elértél valamit.
10/26 anonim válasza:
az kb tétlenség. Egyesek hajnali fél ötkor felkelnek, hogy futhassanak még egy órát, mielőtt a gyermekeiket felköltenék, és elvinnék iskolába. onnan munkába menni, ... stbstb. Este 9-kor amikor meglátom a párnát, már alszok is. Az, hogy a kutyáddal foglalkozol, nem sok. Nincs önmegvalósitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!