Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek mi a barátság...

Szerintetek mi a barátság fogalma?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne, kinél hol kezdődik egy barátság. Mit jelent, ha valakivel barátok vagytok, mit, ha valakivel legjobb barátok. Meséltek nekem a legjobb barátotokról? 14L

2017. nov. 21. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igaz barátság fogalma szerintem:

Olyan emberi kapcsolat , mely arról szól hogy jóban rosszban kölcsönösen: kiállunk egy embertársunkért, meghallgatjuk a problémáját, őszinték vagyunk vele , szeretjük és elfogadjuk egymást

Ez a fogalom egy igazán szép dolog , a szeretethez csatolható, az embernek általában szüksége van barátra (és családra). Sok embernek az egyik szükséges érzése az hogy van egy barátja( aki szereti őt, kedves és őszinte vele, kiáll mellette és elfogadja ) ahhoz hogy igazán boldog legyen

2017. nov. 21. 20:01
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Amit az első írt, igaza van.

De az is fontos, hogy megértsük, nem mindenki ér rá találkozni egymással és az egyik félnek problémáznia azon, hogy miért nem írnak neki, miért nem találkoznak minden hétvégén és így tovább.

Ismertem egy lányt, aki képtelen volt felfogni, hogy akikkel barátkozott, miért nem tudnak időt szakítani a hétvégi programokra, amikor nem dolgozik senki. Annak sem örült, ha mondjuk 1-2 hétig nem írt neki senki. Ilyenkor megharagudott rájuk és megszakította velük a barátságot.

2017. nov. 21. 20:24
 3/5 anonim válasza:

Nálam egy barátság egyenlő a bizalommal. Akit tényleg a baratomnak gondolok, annak elmesélek mindent, a szerelmi életemtől kezdve a legcukibb dologig éés persze ő is nekem. Nem várom el, hogy naponta öt órát beszéljünk, akar messengeren, snapen stb... vagy valóságban, de azért nem lehet sokáig "halogatni" ezeket, mert az arra fog utalni, hogy nem nagyon érdekel a másik... Legyen valaki bármilyen elfoglalt is, 5 percet azért hadd tudjon beszélni a barátjával. Aki nem képes írni a másiknak legalább, hogy bocs, programom van vagy tanulnom kell, edzesem van, fáradt vagyok, egy idő után azon elgondolkozom, hogy ő tényleg úgy érez ahogy én... Én fontos vagyok e neki. Persze ezt nem két három alkalomra értem, hanem, ha ezt rendszeresen eljátsza. Még áprilisban megismertem egy lányt, (én 8. srác voltam akkor) és ő tényleg a baratomnak számított. Ami vicces, mert bármennyire könnyen ismerkedő, központban lévő, szerethető (is) fiú vagyok, de nem votl sok barátom. Haverom volt rengeteg, de olyan akire számíthattam, és tényleg kiteregethettem titkaimat, szerelmi életemet, talán egy volt... Sok jó haverom volt, de barátom csak egy.(aztán most pont azzal a lány miatt megromlott a barátságunk, vagyis én már nem akarok vele találkozni) szóóval... A lányt megismertem, júniusra jóba is lettünk, többet beszélgettünk és komolyan is tudtunk. élveztem. Aztán júliusra már barátok lettünk. Ezt nem csak én képzelem egyébként bele. Nagyon rövid idő alatt, de barátok lettünk. A lány egyébként humoros, beszédes, ha még tud nyílni, de nem volt sok barátja, barátnője neki sem, de neki volt azért egy két ember akire bármikor tudott számítani. Nekem talán ő volt az első ilyen. És ez furcsa, mert én sokkal tobb embert ismerek, sokkal több haverom volt, de mégis irigyeltem a barátnői miatt. Na de a lényeg, hogy elég jó barátok lettünk, mindent elmondtuk egymásnak... De nem tartott sokáig. Az hogy miért az már más tészta nem ehhez kapcsolódik. (szeptemberre szerelmesek lettünk egymásba, megbántottam, stb... Nem lényeges)na de, ebben a barátságban nekem az volt a legfontosabb, hogy beszélgessünk, mindenről. Itt is fontos volt ezért a bizalom, és termesztunkbol kifolyólag a humor. Időt szántunk egymásra. Ha 9.ben doga volt, kicsit elhalasztotta a tanulást, mert érdekelte mi van velem, fontosabb voltam neki, és ez így volt fordítva is. Sajnos ez két hónapja, azóta már eltávolodtunk egymástól.. ami nem feltétlenül az ő hibája, szval nem mondanam, hogy nem volt jó barát. Sok mindent kibirt és elviselt.

Nekem ezeket jelentik a barátok, ezeket szerettem bennük és ezeket várom el. Bocs ,hogy rengeteg nem ide illő sztorit mondtam el, de kellett, hogy valamennyire összefüggjon a sztori, és amúgy is ki voltam, ilyenkor még szeretek írogatni.

2017. nov. 23. 17:55
 4/5 anonim válasza:

legcikibb dologig* má a második mondatban hiba... Mindegy. Siettem, bocsi. 😂😂

Előző voltam. 15f

2017. nov. 23. 17:56
 5/5 anonim ***** válasza:
75%
Nos. Nálam egy barátság ott kezdődik, hogy a másik keres engem. Keresi a kapcsolatot velem. Érdeklődik. Viccelődik. A legjobb barát pedig több mindent tud a másikról. Nekem van egy barátom akit a testvéremnek tekintek. Szerintem nincs meghatározva a barátság fogalma. Mindenkien mást jelent.
2017. dec. 4. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!