A vagdosás nem megoldás?
Nem, nem az.
Én nem nézlek le emiatt, de nem lesz jobb neked tőle.
Mire lenne megoldás? Semmire.
Figyelemre, szeretetre vágysz. Nem tudod kezelni a stresszt, frusztrációt, amit így próbálsz levezetni. Ezek lehetnek az okok. Utóbbin egy pszichiáter tud segíteni, fordulj hozzá bizalommal, ha egyedül nem megy. Nem szégyen, sokan vannak hasonló helyzetben.
Ha utálod, ahogy kinézel, akkor indulás edzeni, hegekre tetkó és pszichológus.
Ennyi a történet, 2 éven belül magadra sem fogsz ismerni.
Attól függ miért csinálod. Ha figyelemfelkeltés miatt, akkor csak akkor nevezhető hasznosnak, ha felhívja más figyelmét arra, hogy problémákkal küzködsz. Hatásosabb, ha ezesetben inkább a szádat használod, és kommunikálsz a problémáidról valakivel.
Lehet más miatt is. Én például azért csináltam, mert tele voltam kétségbeeséssel, fájdalommal - nem fizikai -, és üresnek éreztem magam. Pillanatnyi megoldásnak jó volt, mert elterelte ez a fajta fájdalom a figyelmemet, de!
Semmiféle problémára nem lehet hosszantartó, eredményes megoldásként tekinteni önmagunk vagdosását, pusztítását. A problémák ettől nem fognak eltűnni, megoldódni, csupán elhalványulnak egy rövid időre.
21/F
Nem megoldás az önvagdosás, sőt, nagyon rossz és káros dolog. Nekem is vannak mindenféle lelki problémáim meg voltak is már régebben is. Mostanában főleg önbizalomhiány, önutálat, ilyesmi, de konkrétan ártani magamnak... Arra azért nem lennék képes.
Keress egy jó pszichológust/pszichiátert. Mindenképpen kérj segítséget és minél előbb hagyd abba, persze tudom, hogy ez nem lesz könnyű, de hosszú távon súlyos sérüléseket meg mindent okozhat ez, szóval tényleg nem hasznos és semmire nem megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!