Ti szólnátok a barátnőtöknek az állandó izzadságszaga miatt?
Nem kell szemtől szemben megmondani, rá lehet vezetni.
Például: veszel egy tusfurdős ajándékcsomagot (tudod, amiben tusfürdő, dezodor, meg néha valami más is szokott lenni). Mondod neki, hogy te kaptad ajnádékba, de a dezodor nem kell belőle mert már van egy amit megszoktál, így szivesen neki adod.
Az igazság az, hogy nem igazán érezzük a saját izzadságszagunkat. Volt, hogy edzés után nekem is mondták, hogy jól megizzadtam, de én nem éreztem magamon, hogy büdös lettem volna.
Ezért tapintatosan de szólni kell neki, hogy kellemetlen szaga van.
Attól függ, hogyan venné, te ismered. Egyébként nem biztos, hogy nem használ, vagy nem úgy tisztálkodik, lehet egyéb probléma is.
Szerintem ha elég jóban vagytok, tapintatosan beszélgethetsz vele erről. Az emberek ritkán érzik a saját testszagukat. Mellesleg én pl. tapasztalom magamon, hogy mire beérek a munkahelyemre, leizzadok, mert egyszerűen olyan a közlekedés, kint lehet akármilyen idő, szél, hideg, a metrón nem úszom meg, hogy ne izzadjak le az út végére azon a szakaszon, és tökmindegy, milyen tisztán és illatosan indultam el otthonról. Viszont van nálam dezodor, illatosított frissítő törlőkendő, letusolni nem tudok ugyan, de ezeket használom, ha szükséges. A többi kolléga is hasonlóképp tesz.
Mindenképpen szólni kell, mert lehet nem is tehet róla. Jó magam is erősen izzadok, és bizony van olyan amikor a barátnőm szól nekem, aminek örülök.
Pedig igényes vagyok magamra. Minden nap reggel és este is zuhanyozom. Tusfürdőket, parfümöket használok. Izzadásgátlóm is van. Minden nap tiszta új ruhát viselek, mégis munka után erősen izzadok. Akkor is izzadok ha zavarban vagyok, vagy kínos helyzetben vagyok. Sajnos ilyen vagyok, és nem tudok mit tenni ellene. Ezért is örülök ha a barátnőm figyelmeztet. Szerintem az egyenes beszéd a legjobb.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!