Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan ismerkedjek buszon?

Hogyan ismerkedjek buszon?

Figyelt kérdés
Sokat szoktam utazni buszon két város között, sokszor tele van és párszor volt már olyan is, hogy egy velem korabeli csaj mellett volt csak hely. Elég félénk típus vagyok, de hogyan merjek illetve kezdjek el beszélgetni velük?

2017. aug. 14. 21:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkozhatsz buszon ismerkedni, írtak is tanácsokat hogyan. Ugyanakkor én hozzátenném, hogy érdemes nagyon figyelni a másik fél reakcióit, ugyanis nem biztos hogy partner a beszélgetésre. Buszon, vagy hasonló tömegközlekedési eszközön történō ismerkedéssel az a probléma, hogy egy zárt mozgó térben zajlik ahol a másiknak nehéz illedelmesen kilépni a nemkívánatos szituációból. Másrészt egyénenként változó ki hogyan reagál a helyzetre, de mégsem az a norma jellemzōen, hogy idegeneket személyes kérdésekkel szólítunk le például egy buszon. Így azok akik nem veszik észre a másik fél finomabb jelzéseit arra hogy nem nyitottak a beszélgetésre, szerintem jogosan, kevésbé udvarias jelzéseket kaphatnak egy idō után. Szerintem senkinek nincsen oka arra hogy másokat leminōsítsen egy visszautasításért ilyen esetben, hiszen sem jármūvön, sem máshol nem kényszeríthetünk másokat arra hogy velünk beszélgessenek. És ez nem arról szól, hogy a másik beképzelt vagy sem, pesti vagy vidéki, idōs vagy fiatal hanem hogy egy kapcsolatteremtés vagy kapcsolat két félrōl szól, kettō között zajlik és el kell fogadni hogyha az egyik nincs benne akkor nincs kapcsolat.
2017. aug. 16. 01:53
 12/12 anonim ***** válasza:
" Az ország jobbátételés" hozzászóláshoz még annyit, hogy szerintem pont az lenne az elōre ha az érzelmi intelligenciának megteremtōdne az a "kulturája", hogy észrevegyük a másik embert, és ne csak a mi igényeink kielegítésére szolgáló eszközt lássuk benne, aki aztán kígyó, béka és miegyéb ha nem azt adja amit mi várunk.
2017. aug. 16. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!