Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért románoznak le ilyen módon?

Miért románoznak le ilyen módon?

Figyelt kérdés

Volt egy osztálytársam (most megbukott)és állandóan Románozott és hogy ku*va román...bla.bla.bla

Csángó vagyok!most a fél osztály azért utál mert félig úgymond román vagyok.

Mit tudnék csinálni?

Ja és úgy mondta mintha az én hibám lett volna hogy erdélyt at csatolták romaniahoz!

Nagyon sokat sírtam,még mindig pl.Facén nem merem megjelolni hogy pl.romaniaba vagyok.

Amugy most mentem az osztalyba

14/l

2017. aug. 12. 19:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

A neven egyáltalán nem Romános.

És azt mondta a haverjainak hogy halotta hogy románul beszél az anyukám.

Amúgy Ő cigány-román de én igazából egyszer sem cigányoztam le.

Csak nem hadjtam magam amikor beszologatott.

Es olyanokat mondott hogy biztos titkolom meg tudom is en.

De ha új voltam az osztályba akkor most alljak mindenki elle es mondjam hogy román vagyok?(😂)

Nem értem és most is óran dobáltak meg ilyesmi majdnem feláltam és arcon

Baszt*m volna a "román,, kezemmel.

2017. aug. 13. 08:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Sajnos, kérdező, rasszizmus világszerte folyik... De ahogy írta itt valaki, sok kamasz abba köt bele, amibe csak tud... ha túl sovány valaki, akkor azért, ha duci, akkor azért, ha fehér, azért, ha fekete, azért...

Egyébként azt írod: mindkét szülőd moldvai csángó. Akkor magyarabb vagy genetikailag, mint a legtöbb magyarországi polgár! :) Legyél rá büszke. És mond meg nekik, hogy magyar vagy, higgyenek, amit akarnak...

Ha a beszólogató román, lehet, hogy azért ilyen veled, mert tudatában van, hogy ő román, hogy valójában az ő népe -vagy legalábbis egy részük, mert a vezető beosztásúak- lopta el Erdélyt a magyarságtól, és támadva védekezik, aljas módon...

Máskülönben elég átlátszó érv az aljas beszólogatóktól az idegen nyelvtudás alapján megítélni valakit, főleg ha adott országnak a hivatalos nyelve, ahonnan származnak. Pl Romániában elvárják ugyebár a román nyelvtudást mindenkitől, a magyaroktól is.

Így a román az anyudnak idegen nyelvtudás,

és nem a származására utal.

Normálisan osztálytársaidnak ezt így el is mondhatod, legalább ők értsenek meg téged.

2017. aug. 14. 12:33
 13/14 anonim ***** válasza:
*A normálisaBB osztálytársaidnak
2017. aug. 14. 12:35
 14/14 anonim ***** válasza:

a gyerekek alapból sz.metek. Az emberek többsége meg agymosva van a "nem magyarokkal" szemben, mert felsőbbrendűség érzetük van.

Ne foglalkozz velük.

2017. aug. 14. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!