Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan szerezhetnék több...

Hogyan szerezhetnék több barátot? 17F Budapest környékén élek de Bp-n tanulok már 2 éve

Figyelt kérdés
Szinte minden osztálytársammal valamilyen szinten szoktam beszélgetni,nem vagyok kitagadva,vagy bántva, nem ilyen durva a helyzetem csak éppenséggel rájöttem hogy közeli barátaim nincsenek... haverok akik ott vannak reggel amikor a busztól elsétálunk az iskoláig,vagy elkísérgetjük egymást a metróhoz,vonathoz, vagy éppenséggel reggel mielőtt iskolába mennénk behívnak az Aldiba mert bírnak,jó fejnek tartanak elbeszélgetünk erről arról,én mindig próbálok vicces és laza lenni szóval ilyen szinten jól elvagyunk de itt a dolog véget is ér! Egy több fős társaságban általában én nem tudok érvényesülni vagy csak nagyon ritkán emberektől,helyzettől függ, de nem is nagyon izgatott sosem a dolog mert fárasztó számomra az nagyon ha egy olyan dologhoz akarok hozzászólni amihez nem értek,semmi tapasztalatom sincs róla stb..nem félek az emberektől csak nagyon sokszor fárasztanak sajnos.. rájöttem arra hogy túl képp senkim sincs,itt a nyár én sem keresek senkit ők sem keresnek engem,nincsenek közös programok stb.. mellesleg az osztályon belül nagyon kevés a barátság,inkább klikkesedés van, mindenki mindenkivel csak haver és osztályon kívüli barátaik vannak, na nekem ott végképp nincs vannak haverok,régebbi oszt társak akikkel a buszon vonaton beszélek és kész... Nem akarok a múltamból táplálkozni ha lehet új embereket szeretnék megismerni. Szóval mivel otthonosan mozgok Budapesten úgy gondolom jó hely lenne hogy megismerjek új embereket,lehetőségeket, viszont nem tudom hogy hogy kezdjem, én lányokkal is fiúkkal is tudok barátkozni bár nekem nehéz mélyebb kapcsolatokat szereznem de azért azt is tudom hogy nem lehetetlen:) ha van valami tippetek vagy kérdésetek akkor előre köszönöm!

2017. júl. 30. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha meg sulis vagy, akkor logj olyan emberekkel akikkel mindig jol erzed magad, szoros baratsagokat csak ugy lehet kotni ha minden nap latod a masikat es van egy csomo kozos elmenyetek.
2017. júl. 30. 14:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Hello!

Teljes mértékben megértem, amit mondasz, ugyanis mindezt én is átéltem, és átélem most is.

Mindenesetre azt gondolom, hogy az első lépést már megtetted, vagyis bevallottad magadnak, hogy "túl képp senkim sincs". Tudom, ez közhelyesen hangzik, de hidd el, egyáltalán nem mindenki képes erre- sokan inkább hitegetik magukat, mert ez a felismerés borzalmasan fájdalmas. Nyilván, nem ismerlek, de valamiért azt vettem le a soraidból, hogy benned is csak nemrégiben tudatosult.

Továbbá, a helyzet a korod miatt nem túlságosan szerencsés. Mármint nem a te éveid számával van a gond, hanem azzal, hogy a korod-beliek döntő többsége sajnos egyáltalán nem törődik az érzelmekkel (nem csak a szerelemről beszélek), és az értelmes témákról történő beszélgetésekkel is hadilábon áll. A legtöbbek megelégszenek azzal a kirakatélettel, amit a szociális média rájuk erőltet, s nem veszik észre, hogy bizony az internet, és a társadalom sztereotípiáinak való megfelelési kényszer nélkül is lehet élni. Habár baromi nehéz lesz olyan embert találnod, aki partner ebben. De sosem lehetetlen, ezt kell elhinned.

Én bennem tizenhárom évesen realizálódott, hogy egészen más vagyok, mint gyakorlatilag mindenki a környezetemben, s a szüleimen kívül senki nem ért meg, valójában senki nem törődik velem. Idén júliusig vártam arra, hogy egyszer majd felbukkan az az ember, akivel egy húron tudunk pendülni, s most, tizenkét év után föl is bukkant. Bár csak egy rövid ideig lehettünk együtt, de mégis nagyon sokat adott nekem. Többek között reményt. Reményt, hogy van még esély arra, hogy megszűnjön e mély magány, mely a lelkem gyötri.

Én kívánok neked sok sikert az álmaid megvalósításához! Ha bármilyen kérdésed felmerülne, írj nyugodtan üzenetet!

24F Bp

2017. júl. 30. 15:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok :)

Ha gondolod dumálhatunk

17/F, Bp.

2017. aug. 1. 10:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia. Írj nyugodtan:)

15L

2017. aug. 1. 12:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Inkább csak egyetlen egy barátod legyen, de arra számíthass akkor is, amikor "nem jól mennek a dolgok"!
2017. aug. 1. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!