Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan vethetnék véget egy...

Hogyan vethetnék véget egy barátságnak? (többi lent)

Figyelt kérdés

Most olvastam vissza a régi üzeneteket, mások is mondták, hogy vigyázzak vele és igazából most jöttem rá, hogy a gimis éveim alatt csak kihasznált! Csak akkor keresett engem (igazából + mindenki másnak az osztályból, na mindegy), ha "beteg" volt. Az idézőjelet direkt raktam oda, mert rengeteget lógott. Az osztályban senkivel sem barátkozott, csak velem, pedig én nyitott vagyok és szeretek másokkal ismerkedni. Volt egy idő, mikor beszólogaott nekem, és kiakadt azon, amikor nem tudtam küldeni a leckét ,mert éppen nem volt nálam a cuccom. Megkért, hogy este 8-ig küldjem el a leckét neki (még tavaly előtt),mert addig tud az anyja nyomtatni. Nekem akkor épp más dolgom volt és csak 10 után mentem fel a face-re. Olyan lekezelően és indulatosan írt, hogy az vmi hihetetlen! Most nem írom ide ki, ha valaki szeretné, elküldöm privátba az üzenetet és megnézeti. Na utána összeszedtem a bátorságom, leírtam neki, hogy mi a baja velem pontosan. Ami ezután következett, az nagyon bántó üzenet volt. Persze azóta kibékültünk, de bennem ez az egész mély nypmot hagyott.

Plusz amikor készültem szóbeli érettségire, közben voltak azok a konzultációk, amikre bejártam, ő persze sosem jött el, és tőlem kérte mindig, hogy küldjem el neki. Ebben az volt a vicc, hogy ő is néhány 100 méternyire lakik a sulitól, egy busszal kell csak mennie és már ott is van!!!

Azért is kérek tanácsot, mert a "legnagyobb" titkaimat is vele osztottam meg. Ezt már belátom, hogy hiba volt. Csak az a rossz, hogy jövőre OKJ-ra is odajárunk (ő csak egy évre, szerencsére), nem szereetnék semmi konfliktust.

Az üzeneteket pedig küldöm annak, aki kíváncsi.

Köszönöm a tanácsokat előre is! :)

19/F, akiről beszélek: 18/L

2017. jún. 30. 00:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Kegyesen nem tudsz csak úgy egy barátságot megszakítani
2017. jún. 30. 00:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden kapcsolatfelvételi próbálkozása alól kimented magad valami ürüggyel, bocs, nem érek rá, bocs, közbejött ez, közbejött az, és akkor szépen lassan kihűl a dolog, és nem fog többet keresni téged. Ennyi.
2017. jún. 30. 00:36
 3/6 anonim válasza:
Engem érdekelne az üzenet.
2017. jún. 30. 00:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyon hirtelen szakítod meg a dolgot, akkor lehet, hogy csúnya vége lesz. Inkább egyre kevesebbet "érj rá" a számára. Nekem 2 nagyon jó barátommal is úgy történt, hogy egyszercsak már kezdtek nem visszaírni, mert hogy nem érnek rá, pedig napi szinten kommunikáltunk (Skype-n, mivel egy idő után messze kerültünk egymástól). Fokozatosan ha nem is lett vége a barátságnak, de érződik, hogy már szinte csak távoli ismerősök vagyunk. Csak remélem, hogy ők nem szándékosan csinálták.

Persze élőben nehezebb, de amennyire lehet, kerüld a társaságát, lehetőleg feltűnés nélkül. Ha hív valahová, találj kifogást...

2017. jún. 30. 00:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezekkel a titkokkal tart téged sakkban? Úgy értem, hogy attól félsz, hogy elmondja mindenkinek? Mik azok a titkok, hogy megéri neked?
2017. jún. 30. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha gondolod, küldheted az üzit.

Hasonló helyzetben vagyok most én is. Nagyon sok időbe telt, mire rájöttem, hogy engem is kihasznál a barátnőm. Sajnos mindez mellett még csúnyán is viselkedett velem, bántott. Nekem is pont ez volt a baj, hogy mindent elmondtam neki (én hülye marha), aztán meg, ha el akarta érni nálam a célját és úgy látta, nem sikerül, akkor elkezdte hangosan kiabálni a dolgaimat. Persze én kis naiv, azt gondoltam majd megváltozik, majd jobb lesz, stb. Meg a nagy lópikulát, aki ilyen, az mindig is ilyen marad. Most hirtelen döntöttem úgy, hogy minden kapcsolatot megszakítok vele. 3 hete nem beszéltem vele úgy rendesen és érzem a változást. Sokkal jobban érzem magam. Egyáltalán nem hiányzik a lekezelő bánásmód és hasonló társai. Egyébként az hibám is volt persze, mert tudta, hogy bármit megtehet velem. Voltam az iskola pszichológusánál és beszélgettem vele erről. Azt mondta, hogy ez egy jó kis tanulság volt a későbbi kapcsolataimat nézve, hogy ezt a hibát ne kövessem el újra. Azóta megtanultam, hogy az ember csak saját magában bízhat.

2017. jún. 30. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!