Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Többet jelent az internetes...

Többet jelent az internetes barátom, mint kéne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Körülbelül 6 éve ismertem meg, de egy bő 3-4 éve napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Az ország másik végében lakik, ezért a találkozás nem olyan egyszerű, és igazából ő nem is szeretne. Itt kezdődnek a gondok. Vannak barátaim (tényleges barátaim, akikben megbízok) a közelemben is, akikkel eljárok ide-oda, beszélgetek velük, de velük még se tudok úgy beszélni, mint az internetes barátommal. Szinte mindent tudunk egymásról (túlzás nélkül), és nem bírnám nélküle, viszont szerintem őt hosszabb távon nem zavarná, ha én esetleg eltűnnék. Mint említettem találkozni nem akar, és egy nagy üresség van bennem vele kapcsolatban. Mintha nem vehetnék részt az életében vagy nem tudom, én szeretnék a részese lenni nem csak interneten keresztül, de nem tudok, és úgy érzem tehetetlen vagyok. Körülbelül egy fél éve erősen depressziós voltam miatta hónapokig (ki is mutattam neki, sokat veszekedtem vele akkor), ez sokat javult az utóbbi időben, viszont továbbra is törődöm vele ahogy tudok, kicsit visszafogottabban, viszont ezen az érzésen, hogy a számára csak egy internetes barát vagyok nem tudom túltenni. Mit ajánlotok, mit kellene tennem? 17/F (mindkettőnk)

2017. jún. 9. 18:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha ennyi ideje napi szinten beszéltek, nem hiszem, hogy nem zavarná, ha csak úgy eltűnnél. Lehet, ő is szeretne találkozni amúgy, csak fél rákérdezni. Vagy mondta konkrétan, hogy nem akar?
2017. jún. 9. 18:45
 2/16 anonim ***** válasza:
Pld felfogni, hogy semmi kedve miattad átutazni az egész országot. Őgy egy internetes barát, még jó, hogy annak tekint téged... amúgy az ilyen barátoknak sokkkal hamar meg tud nyílni az ember, hiszen soha nem kell a szemébe nézned.
2017. jún. 9. 18:46
 3/16 A kérdező kommentje:
Mondta konkrétan, hogy nem tudnánk mit csinálni (a világ legszarabb kifogása). Sőt, azt is mondtam, hogy én megyek el hozzá, neki utaznia sem kell.
2017. jún. 9. 18:48
 4/16 anonim ***** válasza:
Ő nem tekint annyira fontosnak, hogy nem is akarna találkozni, főleg 3-4 év után. A távolság tényleg akadály, fiatalabb korban pedig kizáró ok is, de hogy egyáltalán nem is akar látni...(esetleg skyepolni is szoktatok?) Ne táplálj iránta komolyabb érzéseket, próbálj elvonatkoztatni tőle, többet kellene társaságba járnod, új embereket megismerni. Ne ragadj bele az internetbe... El kell fogadnod, hogy másként tekint erre az egészre, de ez csak úgy megy, ha lefoglalod magad, emberek között vagy. Ne beszélj vele túl sokat, én hanyagolnám a helyedben egy időre.
2017. jún. 9. 18:55
 5/16 anonim ***** válasza:
És amikor beszéltek, csak te keresed őt?
2017. jún. 9. 18:56
 6/16 A kérdező kommentje:
Csak beszélgetni szoktunk skypeon, webcam nem szokott lenni, igazából azt én is kényelmetlennek érezném. Nem csak én keresem, ő is keres, attól függ ki lép fel hova először. Próbáltam már hanyagolni, de ez rosszabb, mint a drog :D 3 napig bírtam, hiányérzetem volt, nem tudtam másra koncentrálni, és ő keresett meg akkor is, hogy mi van velem ott, ahol nem gondoltam volna, hogy tud keresni. De ez már szerintem 1 éve volt kb.
2017. jún. 9. 19:01
 7/16 A kérdező kommentje:
Szoktam a barátaimmal rendszeresen találkozni egyébként, mondjuk amikor itthon vagyok, akkor 90%-ban gépezek, és akkor nem is tudom, és nem is akarom elkerülni a beszélgetést
2017. jún. 9. 19:04
 8/16 anonim ***** válasza:

Nem baj, ha nem szimmetrikus egy barátság. Ez nem kereskedelem, ahol annyit kapni, amennyit adunk. Ti így vagytok egymással. Szerintem ne csapd be az ajtót. Akármi van hagyd nyitva. Később az életben is egy barátság egy hullámzó valami. Lehet olyan is lesz, amikor elsodródtok egészen. Aztán esetleg vissza. Szép dolog ez.

Szóval ne fél attól, hogy nem olyan neki, mint neked. Ez nem baj. Nem vagy ettől átverve. Ez egy szép kapcsolat és ilyen.

2017. jún. 9. 19:21
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod, akkor ne kerüld a beszélgetést, csak a mennyiségét csökkentsd. A gépen csomó minden mást lehet csinálni, én például sorozatokat nézek és teljesen kikapcsol. Persze egy kis beszélgetés néha jobb, de függeni rosszabb tőle.

Valahogy próbáld elérni, hogy ne jelentsen neked ennyire sokat. Lehet az is, hogy csak az idő fog segíteni. Az ember lassan beletörődik dolgokba. Bár minden elhatározás kérdése többnyire (!). Beszélhetnél is vele erről.. aztán nem tudom mennyire jó ötlet, mivel sokatt veszekedtetek miatta, de ha annyira jóban vagytok, talán meg tudja érteni. Nem tudom, én saját magamból kiindulva finoman felhoznám neki a témát. Valahogy nem bírnám ki. :D Ez nem jelenti azt, hogy neked kell, ahogy jobbnak látod. :)

2017. jún. 9. 19:25
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pár napja nagy csalódást okozott, mondtam, hogy nem akarok vele beszélni többet, azóta csak erre tudok gondolni... Nagyon kikészített. Nem írt azóta, várom, hátha felkeres valahogy és bocsánatot kér vagy valami, de nem tudom mit higyjek. Itt fog kiderülni, hogy érdeklem-e kicsit is.
2017. jún. 13. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!