Van olyan barátod aki sokat panaszkodik? Ha igen mit teszel?
Attól függ. Ha tényleg csak arról beszél, hogy mi a problémája, és szinte semmi más téma nincs, csak a gondjai, akkor igen én elmondanám neki. De ha nem csak a problémái a fő téma,akkor hagynám. Szerintem ha ez lenne,én örülnék neki ha elmondaná,mert akkor tudom,hogy megbízik bennem,és ha tényleg komoly bajai vannak,arról nem bizros,hogy ő tehet. Azt várja el,hogy segíts neki,mert bízik benned.
De ha folyamatosan csak arról tud beszélni,és csak akkor vagy neki jó,ha valami baja van,én megmondanám neki őszintén,hogy hagyjon békén,nem kellenek nekem hamis barátok.
Remélem tudtam segíteni!
Egyébként mindig csak a gondjairól beszél? Rèszletezhetted volna egy picit még.
igen, mindenkinek vannak gondja, a többség ezt hajtogatja is az ismerőseinek.
szerintem is annak a függvénye ez, hogy hagyja-e, hogy segítsünk.
én például ha barátként tekintek valakire, akkor mellette állok, és próbálok segíteni a probléma megoldásában.
meg persze van az, aki valóban csak panaszkodik, elvárná, de nem fogadja el a segítséged, vagy nem fogadja meg a tanácsod...azokat tényleg ott kell hagyni, aztán oldja meg a gondját, ha semmi nem jó neki.
nekem az egyik legjobb barátom morzsolódott le így. nekem is voltak gondjaim, de mindenre csak az volt a válasza, hogy az ő élete is el van rontva, semmi értelme az életének stb.
én annak ellenére is hónapokig próbáltam adni neki a tanácsokat, hogy az én problémáimmal nem foglalkozott...mégsem fogadta meg. mondtam neki, hogy menjünk el valamerre, beszélgessünk stb., de mindig volt valami kifogása, hogy fáradt vagy nincs kedve kimozdulni.
én meg ráuntam, és mostmár nem érdekel.
Én témát szoktam váltani. Volt, aki a néhányadik alkalom után megsértődött, és kerüli a társaságom, nem tartom veszteségnek.
Persze ha tényleg gondja van, meghallgatom, igyekszek segíteni. De a 'jaj letört a körmöm' jellegű hisztikből nem kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!