Titeket is idegesít, amikor egy barát vagy egy rokon notóriusan visszakérdez minden mondatotok után, hogy "Bocsi, mit mondtál? Nem értettem"?
Figyelt kérdés
Nem olyan szitukban amikor ordibálnak körülöttetek vagy nagy zaj van, hanem pl ültök otthon.2017. febr. 19. 16:50
1/5 anonim válasza:
Hát, ha egyszer nem figyel. Minek beszélgetsz olyannal, akinek nincs ideje meghallgatni?
2/5 anonim válasza:
Ilyen ismerösöm ugyan nincs, de ha lenne, akkor feltételezném, hogy vagy rosszul hall, vagy valami miatt nehezére esik koncentrálni a hallot szövegekre. De van olyan ember is, akinek már egész kicsi háttérzaj - halk zene, mikro zúgása, stb - is elég ahhoz, hogy ne értse rendesen a beszédet.
3/5 anonim válasza:
lehet neked is jobban kéne artikulálnod, vagy az illető érzékenyebb a háttérzajra, vagy rosszabbul hall
4/5 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok. Angol nyelvterületen élek, és emiatt sokan azt hiszik, hogy a nyelvvel van problémám, pedig kiskorom óta rengetegen beszélnek körülöttem angolul, folyékonyan beszélem, és aki ismer, az tudja, hogy magyarul is nagyon sokszor visszakérdezek. Nem is konkrétan az a baj, hogy nem értem, mert a szavakat, amiket mondanak nekem, mindig értem, tehát ha pl. tollbamondás lenne, gond nélkül le tudnám írni elsőre a mondatokat, csak nem mindig tudom értelmezni, hogy mire gondol, mire utal az illető, aki beszél hozzám.
5/5 anonim válasza:
Nem lehet ,hogy halkan beszélsz? van egy osztálytársam, aki nagyon halkan beszél, szóval mikor beszélgetni próbál velem mindig visszakérdezek, hogy mit mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!