Miért nem tudok jó barátokat/barátnőket találni?
Mindig is nyitott voltam őszinte, jó barátságra. Sokat segítettem az embereknek. Jóindulatú, békés természetű vagyok.
25 éves koromban költöztem Budapestre, és 23 éve élek itt. A kezdetben sajnos szembesültem azzal, hogy nem kedvelik a délvidékről származó embereket. Gyakran bántottak ez miatt és megaláztak.
Pedig gyermekkoromban nagyon jó iskolákba jártam és jól tanultam, egy szép országban éltem, és rendes, kulturált családban.
Nagyon reméltem, hogy Budapesten idővel befogadnak.
A helyzet azonban egyre rosszabb lett. Nem olyan régen dolgoztam egy hivatalban, ahol folyamatosan megaláztak a származásom miatt.
Olyan munkát kaptam, amit senki nem akart csinálni. Még a főnöknő is bántott, azt mondta, hogy - ha valami nem tetszik, vissza lehet menni az országba, ahol születtem. Végül fölmondtam.
Visszatérve a barátságra: amióta itt élek, próbálok barátkozni. A jóindulatommal sajnos visszaélnek, kihasználnak, és általában csak akkor keresnek meg, amikor valamire szükségük van.
Soha nem kérdezik, hogy én hogy vagyok, és nekem soha nem segítettek, amikor erre szükségem lett volna.
Vidéken sok ember azt állítja, hogy "a Budapestiek ilyenek".
Remélem, hogy ez nem így van.
Egyébként, sok budapesti lakós vidékről származik, felnőtt korában költözött ide.
Én csak szeretnék barátkozni, de sajnos végül mindig az emberek irigységével és rosszindulatával szembesülök.
Ha nincs mire irigykedni, akkor is kitalálnak valamit, és direkt keresnek okot arra is, hogy valamin megsértődjenek.
Pedig olyan jó lenne néha valakivel találkozni, és pl. egy kávé mellett jót beszélgetni, és érezni a másik ember jóindulatát...
A beszélgetést úgy értem, hogy rosszindulatú pletykák és mások kibeszélése nélkül.
5. és 6. hozzászólónak üzenem, hogy: pontosan az ilyen mentalitású embereket kerülöm, amilyen te vagy.
Amiről írtál, annak semmi köze nincs a barátsághoz!
Természetesen, nem vagyok olyan buta, hogy utánozzam az élősködő, rosszindulatú embereket. Ha te ettől erősebbnek érzed magadat, nyugodtan utánozhatod őket.
De továbbra is azt állítom, hogy amiről te írtál, annak nincs semmi köze az őszinte, jó barátsághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!