Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogosnak érzem amit csináltam,...

Jogosnak érzem amit csináltam, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

A barátnőm szülei nagyon szigorúak voltak. Mikor bemutatott engem nekik, előttem jópofiztak, de sokszor üvöltöztek vele, illetve nem nagyon engedték sehova. Most voltunk 2 éve együtt, és már durván 1 éve itt is alhat nálunk. Aztán a múlt héten barátnőm beteg volt, de nem maradhatott otthon, elküldték suliba, és egyeseket kapott, majd rosszul lett és hazaküldték. Én vittem haza kocsival, mert a szomszéd faluba lakik. (Ő 12.es, én 13.os vagyok ötosztályoson vagyunk). Ezután az apja felpofozta hogy hogy merte ezt megcsinálni, és az anyja is... Aztán sírva felhívott hogy mi történt, én pedig még aznap odamentem, és... Nem tudom elhinni magamról hogy ezt csináltam, jogosnak érzem, hogy megvertem az apját és megfenyegettem őket hogy ha még egy ilyen lesz, szétverem mind a kettőt....

Tudom hogy miért volt, tudom hogy jogos valamilyen szinten, de kétségbe vagyok esve. Apám és anyám megdöbbentek, de velem értenek egyet. Nem tudom hogy hívtak e rendőrt, maximum könnyű testi sértés lehetne, de... Mit tegyek? Barátnőm velem ért egyet, és azóta nem volt náluk otthon semmi ilyesmi.

2017. febr. 12. 18:25
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nagyon nincsenek rokonai. nagyszülei élnek külföldön, tőlük kap havonta 100000 forintot, azt mondta barátnőm, hogy ennek egy részét (amennyit szüleim mondanak) nekik adná, hogy egálba legyenek, viszont ez ellen a szüleim tiltakoznak, azt mondták, hogy nem amiatt jöhet, mert fizet, hanem mert ők hívták, és nem kell ezt honorálni.

2017. febr. 12. 19:04
 12/28 anonim válasza:
19%

Felelőtlen dolgot tettél:

1x ezek az emberek a barátnőd szülei részedről mindenképp megilletné őket a tisztelet.

2x felpofozták nem agyonverték (azért ez lényeges különbség)

3x lehet,hogy a lány is hibás mondjuk lehet sokszot színlelte már vizsgák előtt a beteget,és most hiába beteg tényleg a szülei nem hitték el.

Neked semmi képp nem kellett volna ilyen módon közbeavatkoznod. Egyrészt amíg ez csak egy szimpla szülői pofon volt semmi közöd hozzá,mert nem hívható tényleges bántalmazásnak.Másrészt pedig ha ezt már családon belüli erőszaknak hívják, akkor megvannak rá a hivatalos szervek.

Amit te tettél önbíráskodás ami egy fokkal se jobb mint amit a szülők tettek.

2017. febr. 12. 19:09
 13/28 anonim ***** válasza:
74%
"Te sem vagy különb." - Na jó, abba lehet hagyni az ilyen hülyeségeket. A szülei azért verték meg a barátnőjét, mert rossz jegyet kapott. Ő azért verte meg a barátnői szüleit, hogy többet ne merjék bántani a barátnőjét. Nem, nem ugyanaz a kettő és nem, nem ugyanolyan a kérdező, mint a barátnője szülei. Nem csak a megverés ténye számít, hanem az oka is. Persze ritka, hogy jogos valakit megverni, itt se biztos, hogy ez volt a legjobb megoldás, de olyan baromságokat ne írjatok már, hogy ugyanaz a kettő!
2017. febr. 12. 19:11
 14/28 anonim ***** válasza:
73%

"Egyrészt amíg ez csak egy szimpla szülői pofon volt semmi közöd hozzá,mert nem hívható tényleges bántalmazásnak."

Aha, biztos azért hívta fel sírva(!) a párját, mert csak egy kis ütést kapott, semmi komolyat. Én annak a híve vagyok, hogy ha lehet, üljünk le és beszéljük meg értelmes ember módjára a dolgokat. De sajnos vannak olyan emberek, akikkel ezt nem lehet.

Mondom, nem biztos, hogy ez volt a legjobb megoldás (bár ha a rendőrség nem tesz semmit, akkor kíváncsian várom a "te sem vagy különb" válaszolókat, hogy mit kellett volna tenni), de az barokkos túlzás, hogy a kérdező ugyanolyan, mint ezek a "szülők".

2017. febr. 12. 19:14
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előző válaszolókkal, de az azért nem mindegy, hogy agyon verted az Apját, vagy "csak" bevertél neki egyet.

Szóval mit csináltál pontosan?

2017. febr. 12. 19:25
 16/28 A kérdező kommentje:

Becsöngettem, és kijött az apja, bevertem neki kettőt aztán megfogtam a torkát és odaraktam a ház falához, és elmondtam hogy mik lesznek még egy ilyennek a következményei (tulajdonképpen ugyanez) (37 éves az apja ha ez valamit számít), aztán elmondtam ugyanezt az anyjának is, de nőt nem lennék képes bántani, még ha tömeggyilkos se.

Másik válaszolónak pedig: Nem fordult még elő, sőt nem is nagyon volt beteg eddig, amikor igen, akkor pedig nem volt ilyen reakció. Ha lett volna ilyen színlelős dolog, azt mondta volna.

2017. febr. 12. 19:32
 17/28 anonim ***** válasza:
13%

Na és mit fogsz ezzel elérni? Megmondom neked.

Az apja és anyja utálni fog, te leszel az első számú közellenség a szemükben. A lányuknak megfogják tiltani, hogy akár egy szót is váltson veled. Szigorúan figyelni fogják minden lépését, hogy még véletlenül se találkozzatok. Akárhányszor a lakásához mész, hogy számon kérd, miért nem engedik el szinte sehová a leányzót, a szülők nyugodt szívvel kihívhatják a rendőrséget, hogy zaklatod őket. Azzal, hogy az apját a falra kented, megszorongattad a nyakát, nős csak magadnak és a barátnődnek ártottál.

Arról nem is beszélve, hogy lehet ma nagy a szerelem, de idővel elmúlik majd, és ha vége lesz, a lány hova megy? Kire számítson??

Ja, persze a válaszd az lesz, hogy ti örökre együtt maradtok mert nagy a szerelem. Igen, most tizenévesen.. AKkor nagyjából mindenki örök szerelmet ígért a másiknak.

2017. febr. 12. 20:24
 18/28 anonim ***** válasza:
79%

"Akárhányszor a lakásához mész, hogy számon kérd, miért nem engedik el szinte sehová a leányzót, a szülők nyugodt szívvel kihívhatják a rendőrséget, hogy zaklatod őket."

Nem hiszem, hogy a rendőrséghez fordulnának, ugyanis akkor előfordulhat, hogy a lány is beszámolna arról, mit tettek vele a szülei.

2017. febr. 12. 20:25
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Tévedsz..

A lány nem fog beszámolni ha eddig sem vette a fáradtságot, hogy tegyen valamit a saját érdekében.

Azt, hogy a szülők megpofozták a lányukat ma este az ma este történik. De ha a kérdező jövőhéten szerdán dörömböl az ajtón, hogy márpedig engedjék a lányhoz, és az apja rendőrt hív akkor ott szó sincs a lányuk pofozgatásáról. Az egy másik eset. Akkor csak az van, hogy egy "idegen srác" a lányuk volt barátja zaklatja őket, pedig számtalan alkalommal közölték, hogy nem tarthatja a kapcsolatot a lányukkal.

Mostanában ezeket a panaszokat komolyabban veszik, hiszen tudjuk az utóbbi időben több eset is volt, hogy a zaklató volt barát inkább ölt. Félre ne értsd kérdező: Tudom, hogy nem akarsz megölni senkit, de ezt a rendőrök nem tudják. Szóval csak magadnak ártottál.

2017. febr. 12. 20:38
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Kijönnek a rendőrök, megkérdik a lánytól, hogy zaklatja-e a barátja, a lány meg azt mondja, hogy nem.
2017. febr. 12. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!