Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért látnak bele mindenféle...

Miért látnak bele mindenféle rossz tulajdonságot az emberek az introvertáltakba?

Figyelt kérdés
Miért kezdik el, hogy barátságtalanok, maguknak valók, érzéketlenek, passzív agresszívek, kétszínűek, képmutatók stb. És főleg magukra veszik, ha nem figyel rájuk az introvertált, személyes támadásként élik meg. Vagy azt gondolják, hogy az introvertált embernek valami baja van vele. Holott semmi baja nincs vele, pusztán nem érdekli őt. Ennyi.
2017. febr. 12. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Az "emberek" alatt szerintem a felszínes gondolkodású extrovertáltakat érted. Ők nyilván idegenkednek az ilyen viselkedéstől, számukra nem természetes, túl titokzatos, túl más.
2017. febr. 12. 17:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Mert egy nem introvàlt nem érti meg az introváltat. Ez hasonlò a mostani gyerekes-gyereket nem akaró vitákhoz. Egyik oldal se érti egymást. Lehet hogy azt gondolják egy introváltról hogy túl sznob ahhoz hogy beszélgessen másokkal vagy hogy mivel nem beszélnek sokat akkor tuti barátságtalanok.

Én is introvált vagyok egyszer egy csaj akivel egy osztályba jártam elmondta hogy azt hitte hogy barátságtalan meg beképzelt vagyok mielőtt jóban lettünk. Egy állandóan csacsogó ember nem fogja meg érteni hogy mi miért vagyunk nyugisabbak mint ahogy mi se értjük az állandóan társaságban levő embereket.

2017. febr. 12. 17:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenki magából indul ki, nem rossz értelemben. A maga szemén át látja a világot, el se tudja képzelni, milyen másnak lenni, másképp gondolni. Abból indul ki, hogy ő milyen okból lenne olyan, és azt áttársítja a másikra.
2017. febr. 12. 17:54
 4/7 A kérdező kommentje:

1,2,3

Igen, valóban magukból indulnak ki, és nem tudják elképzelni azt, hogy valakinek nincs akkora igénye társaságra mint másoknak. Ők természetesnek veszik, és magától értetődő módon beszélgetni fognak valakivel ha egy levegőt szívnak. Mert szerintük ez természetes, normális dolog. Az introvertált embert pedig ez borzasztóan zavarja, kifárasztja mentálisan. Elveszti a gondolatai feletti uralmat, ha nem tud figyelni saját magára, folyton másra figyel. Igen, az introvertáltaknak gazdag belső életük van.

Érdekes, mert én introvertáltként meg tudom érteni, ha valaki például extrovertált és szeret társaságban lenni, mert el tudom képzelni hogy jó buli, olyasvalaki számára akit érdekel a dolog. Jó lenne, ha az extrovertáltak is megtanulnák értékelni az introvertáltakat, mert sok szempontból tehetségesebbek, ügyesebbek (hiszen más emberekre figyelés helyett a képességeik fejlesztésére figyelnek, több idő jut erre). Tény, hogy a világ az extrovertáltak számára van kitalálva, ők a népszerűbbek, felkapottabbak és gyakran az introvertáltak diszkriminálva vannak: párkeresés, állásinterjú, társasági élet. Éppen ezért több megértésre lenne szükség, és jobban kellene őket értékelni.

2017. febr. 12. 23:03
 5/7 anonim ***** válasza:

"Tény, hogy a világ az extrovertáltak számára van kitalálva"

Mondjuk inkább úgy; az extrovertáltak a saját képükre alakították (egyszerűen többen vannak).

2017. febr. 12. 23:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Fura, én mindenhol azt olvasom, hallom, hogy mennyivel különb emberek másoknál.
2017. febr. 13. 00:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Rólam két dolgot szoktak gondolni: vagy sírok/sírtam/sírni fogok (emiatt naponta legalább öt félidegen ember jön oda hozzám megkérdeni, baj van-e), vagy dühös vagyok, és éppen azon gondolkozom, hogyan öljem meg, aki a látóterembe kerül (sokan félnek és féltek emiatt tőlem, pedig ilyenkor csak bambulok). Mindkét esetben az arcom miatt, de nem tehetek róla, ilyen az arcom.

Egy introvertált fiatal nő.

2017. febr. 13. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!