Velem van a baj, vagy manapság tényleg nehéz igaz barátokat találni?
Igaz barátokat nagyon nehéz találni. Én azt látom, hogy a szüleimnek, és a jó barátaim szüleinek sincsenek olyan "igaz barátai", mint a filmekben (talán anyukámnak van egy, de ő lassan 80 éves, és mivel nem volt gyereke sose, ezért ő volt az egyik nagymamánk, de ez kb. 20 év alatt alakult ki). Vannak olyan barátaik, akiket fel lehet hívni, hogy figyú kirugtak, körbe tudsz kérdezni, hogy nincs-e valahol valami jó állás? Vannak olyan barátok, akiket fel lehet hívni, hogy "megcsalt a férjem", "csődbe mentünk" stb. És vannak olyan barátok akiket fel lehet hívni, hogy nincs-e kedved jövő héten találkozni. Az utóbbiak gyakran cserélődnek. Az előbbiek azok a régi barátok, akikkel évekig nem tartották a kapcsolatot, vagy max. csak képeslapokat küldenek egymásnak, és néha ha kellettek, akkor ott álltak mellettük.
Nincs veled semmi gond, amíg középsuliba jártam én is mindig magányos voltam. Az egyetemen több olyan barátom lett, akik eljöttek velem sörözni, és bár a középsulisokkal nem tartottam a kapcsolatot (annyira), tudom, hogyha baj van, akkor felhívhatom őket, hogy segítsenek. Légy önmagad, és ne a barátaid számában mért az értékedet, mert nem az határoz meg!
Köszönöm szépen a válaszokat :) valahogy mindig azt gondoltam, hogy sehova se tartozom, nincs helyem sehol...
De most középsuliban is rengeteget változott a gondolkodásom, így elmondhatom magamról, hogy erősebb lettem kicsit érzelmileg. Ezért sem gyötör már annyira a tudat mint régebben. Nem is számít a "barátok" létszáma, egy ember van akit nagyon szeretek és már boldog vagyok ha vele lehetek. Inkább legyen egy igaz barát és társ, mint ezer kés a hátunkba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!