Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért olyan nehéz manapság...

Miért olyan nehéz manapság igaz barátokat találni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az igaz barát alatt azt értem, hogy kiáll melletted jó időkben, és rosszabb időkben egyaránt. Akinek nem teher ha megosztod vele búdat, bánatodat, örömödet, és minden jót. Aki az életed egy része hajlandó maradni, nem befolyásolja az hogy már nem vagytok kollégák, vagy az hogy messzebb költözött tőled, esetleg nem köt össze már a közös iskola, vagy aki elég nyitott arra, hogy esetlegesen egy netes kapcsolatból váljon baráttá!? Vannak még ilyen emberek??? Bár van 1-2 ilyen ember körülöttem, mégis úgy vélem szinte kihalófélben van ez az embertípus... (Az a típus vagyok, aki ha megkedvel valakit, tűzön -vízen keresztül megyek érte, kiállok mellette, ha barátomnak tekintem, akkor úgy kezelem mint számomra közelállót... Csak sokszor ezzel visszaélnek. Baj hogy nyitott vagyok az emberek felé? )

2013. dec. 3. 15:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Én például ilyennek tartom magam. Akit eddig barátomnak tartottam az tényleg úgy érezhette hogy körülötte forog a világ. Aki pedig ezzel visszaélt azzal akár szó nélkül megszakítottam minden kapcsolatot... Bár gyanítom így is nekem esett rosszabbul a dolog. De akkor sem bírom magamhoz közel az ilyen álságos embereket. A mai társadalmi keretek között viszont ilyen emberek nevelődnek. Ez van.
2013. dec. 3. 15:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Én is megszenvedtem az ilyen elválásokat. És hagytam idővel az ilyen kapcsolatokat megszakadni. Illetve pontosítva, megszakítottam az ilyen kapcsolataim.
2013. dec. 3. 15:30
 3/5 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy ne essen utána valami mély letargiába az ember és próbáljon meg ugyanolyan nyitott lenni az új emberek a felé. Sajnos legtöbbször nem ez van, aztán az egykor jóravaló emberek antiszociálissá, embergyűlölővé, depresszióssá meg miegyébbé válnak.
2013. dec. 3. 15:40
 4/5 A kérdező kommentje:
100%-ban igazat adok! Alapvetően szívesen ismerkedő típus vagyok, de a példákból okulva, nagyon megnézem ( nem külsőre értendő, hanem miután elkezdtem kiismerni a másikat) hogy kit engedek a lelkivilágomhoz, és a mindennapjaimhoz közel... :)
2013. dec. 3. 15:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Ismerős, mire megbíztam volna valakibe, és tűzön vízen át kitartottam mellette, cserben hagyott..na az ilyen nem barát...

Néha úgy érzem kezdek antiszociális lenni a sok hülye miatt...

2013. dec. 3. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!