A barátnőm sátánista, én vallásos keresztény. Félnem kéne tőle?
Sziasztok!
Az egyik barátnőm, (padtársam is egyben) 13 éves, imádja a feketét, pentagramot rajzol néhány tankönyvébe, meg állandóan magát bátja. A bántás alatt azt értem, hogy azt mondja fel kéne égetni, felakasztani, meg ilyen borzasztó dolgokat sorol fel. Ilyenkor szoktam a szavába vágni, és azt mondani, hogy ne mondjon ilyet, mert gyönyörű lány, nagyon sokan szeretik, én is nagyon szeretem, de persze nem hallgat rám.
Eddig oké, nem volt különösebb gondom ezekkel.
De az utóbbi időben mindig fordított keresztet rajzol a csuklójára, és egyszer megkérdeztem tőle, hogy:
Én nagyon szeretem, de mivel én hiszek Istenben, imádom Istent, vallásos keresztény vagyok, félnem kéne e tőle, mivel ő sátánista? A keresztényeknek tartaniuk kéne az ilyen emberektől? Erre az volt a válasza, hogy nem tudja. Megkérdeztwm még egyszer. Féljek tőled? "Nem tudom."
Most ez igen vagy nem? Nagyon szeretemmint barát, de nem tudom, mennyire bízzak benne.
Megköszönném a válaszokat.
14/Lány
A 15-ös válaszolónak igaza van. :) De szeretnék annyit mondani, hogy a lány nem 'igazi' Sátánista. Ez csak egy felkapott dolog, mert azt hiszi, hogy ettől ,,menő" lesz és nem lát tovább a vértől és az áldozástól (mellékesen megjegyzem, hogy egyik sem tartozik az igaziba). Nekem van egy barátom aki Sátánista. Nem mondom azt, hogy keresztény, sátánista, vagy ateista lennék, de mindegyik vallásról van véleményem. A világért sem bántanék senkit a emiatt, mert mindenkinek joga van eldönteni, hogy miben és kiben szeretne hinni. És bár néha fáj, ha pofára esünk, jó dolog reménykedni és hinni valamiben.
Visszatérve a lényegre. Egyszer megkérdeztem azt a barátom, hogy mit gondol a keresztényekről, ő pedig azt válaszolta, hogy nem a vallása alapján ítéli el az embereket. Ő nem bántja magát és kedves. Nekik is van (11) parancsolatuk, de egyikben sem említik, hogy imádni kellene a Sátánt, vagy gyűlölni az Istent. Ők is tisztelnek dolgokat, távolságtartóak és addig nem közelednek emberekhez, míg azok jelet nem adnak rá, hogy szeretnék. Vigyáznak a gyerekekre és állatokra, mert ez is benne van a parancsolatukba. Nem szörnyetegek, csak másképp gondolkoznak, viselkednek, de ők is emberek.
A barátnőd ezt pedig összetévesztette a sztereotípiákból kialakított sátánizmussal. Szóval később ki fogja nőni.
NEM! Én is Sátánista vagyok. Lehet hogy kinövi. De lehet hogy nem. Miért csak Isten van és senki más?
Nem kell tőle félned. Szerintem depressziós is, nem csak sátánista. De előbb kérdezd meg tudja-e mi a 9 sátáni nyilatkozat, ha tudja és el tudja mondani a lényegét akkor sátánista. Ha még ezt sem, akkor csak keresi önmagát.^^
Utolsó, nem csak Isten van, de csak Istennek érdemes élni. Egyszer már a Sátánra hallgatott az ember, meg is van a következménye, csak nézz a világra...
Persze a döntés mindenkinek szabad...
Nem kell félned tőle, és tartanod se tőle,
de jobb ha nem ápolsz vele túl erős baráti kapcsolatot,
vagy ha mégis, akkor próbálj te hatni rá,
és ne engedd, hogy az ő próbáljon a saját nézeteivel hatni rád.
A sátánizmus egy vakvágány, ahhoz képest hogy nem túl nagy a követőtábora, rendszeresek a botrányos esetek náluk, még Magyarországon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!