A barátnőm sátánista, én vallásos keresztény. Félnem kéne tőle?
Sziasztok!
Az egyik barátnőm, (padtársam is egyben) 13 éves, imádja a feketét, pentagramot rajzol néhány tankönyvébe, meg állandóan magát bátja. A bántás alatt azt értem, hogy azt mondja fel kéne égetni, felakasztani, meg ilyen borzasztó dolgokat sorol fel. Ilyenkor szoktam a szavába vágni, és azt mondani, hogy ne mondjon ilyet, mert gyönyörű lány, nagyon sokan szeretik, én is nagyon szeretem, de persze nem hallgat rám.
Eddig oké, nem volt különösebb gondom ezekkel.
De az utóbbi időben mindig fordított keresztet rajzol a csuklójára, és egyszer megkérdeztem tőle, hogy:
Én nagyon szeretem, de mivel én hiszek Istenben, imádom Istent, vallásos keresztény vagyok, félnem kéne e tőle, mivel ő sátánista? A keresztényeknek tartaniuk kéne az ilyen emberektől? Erre az volt a válasza, hogy nem tudja. Megkérdeztwm még egyszer. Féljek tőled? "Nem tudom."
Most ez igen vagy nem? Nagyon szeretemmint barát, de nem tudom, mennyire bízzak benne.
Megköszönném a válaszokat.
14/Lány
keresztény ember boldogabb mint egy - mind1 milyen vallasu ember-
Itt nagyot tevedsz. Van boven boldogtalan kereszteny es vidam ateista is
Vagy epp mas vallasu ember.
felajánlottam neki, hogy boldogan éljen, - es mibol gondolod hogy csak ugy lehet boldog? Attol hogy neked bejott a kereszteny estimese meg nem biztos hogy masnak is be fog, sot epp ellenkezoleg. Ha annyira jo baratno lennel beken hagynad.
Értem a problémádat, mert én is katolikus vagyok. Sajna nem tudok ebben segíteni, mert tényleg fura helyzet:/
Szerintem maradj vele jóban, de cssk haveri szinten, de ha érzed, hogy elkezdett téged lefelé húzni, akkor rögtön hagyd ott.
És annyiban igaza van az előttem szólóknak, hogy ne próbáld meg megtéríteni! Sőt, boldogságot meg ilyeneket fel se ajánlj, mert úgy hat, mintha TE lennél a felsőbbrendű, az Isten jobbkeze, aki lejött a földre megvalósítani a világbékét.
Ha vallásra terelődik köztetek a téma, akkor egyszerűen offold. Minek menjetek bele, amikor úgyse tudod őt szavakkal meggyőzni, és remélhetőleg ő se téged?
Ha mégis szóba kerülnek ilyenek, akkor üsd el egy gyors poénnal a dolgot, és váltsatok témát.
Ha meg nagyon meg akarod téríteni, akkor ne szavakkal próbálj rá hatni, hanem az életed legyen a példa, hogy azt tudja mondani, hogy "jéé, Gizike milyen kiegyensúlyozott és boldog, vajon mi lehet a titka? Jaaaa, hogy ő nem a Sátánhoz imádkozik?"
Hajrá mindenesetre! És szerintem tényleg csak haverok legyetek, barátként úgyse pendültök eléggé egy húron.
16/l
Jöhet a sok ateista lepontozni!;)
"Azt mondja otthon érzi magát isten h1zában :DDDDD Jól átmosták az agyad drágaság! A képzeletbeli barátod nem létezik, dolgozd fel"
Szerintem nem ilyen válaszra várt a kérdező...
Mégis milyen bizonyítékod van arra, hogy nem létezik?
Igaza van a 16-os válaszolónak, fogadd meg a tanácsát, mert jól leírta a lényeget. És ne hallgass arra aki Istentől el akar tántorítani, nagyon helyes hogy hiszel és bízol Istenben!
Kívánom neked, hogy maradj ezen az úton mindig és élj teljes, boldog életet Isten áldásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!